avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare importanta...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare importanta...

Buna seara! Tinand cont de tot ce am citit pe acest forum, am si eu o intrebare simpla: A mai fost data vreo sentinta de custodie unica in Bucuresti dupa 1 Oct. 2011??? Intrebarea se adreseaza in principal avocatilor prezenti pe acest forum, dar si celorlalte persoane care ar putea sa aibe un raspuns. Stiu ca acest minunat si super bine facut cod pe care atat il laudati unii dintre dumneavoastra este aplicat, dar as vrea sa mai cred ca inca traiesc intr-o tara unde o lege nu se aplica pe banda rulanta, ci se mai tine cont si de fiecare speta in parte. As vrea tare mult sa aflu raspunsul la aceasta intrebare pentru ca asa macar stiu la ce ma astept si nu ma mai chinui sa platesc un avocat sau sa ma mai duc cu dovezi si martori aiurea, daca tot aceasi sentinta se va da.
cum adica sa te chinui degeaba?
Foarte simplu..As putea sa ma prezint fara avocat si fara milioane de dovezi ca minunatul tatic nu a vrut sa stie nimic de copil de cand a fost conceput, nu de la nastere. M-am ocupat singura de sarcina, de nastere si dupa aceea de copil. Doar ca a venit si l-a recunoscut asta il face tata. Deci, ce rost mai au acesti multi bani aruncati pe avocati?? Tot custodie comuna se da...
dovezile tot trebuie sa le prezinti in fata instantei.
depinde de cum va pune avocatul tau proiblema
1. nu va duceti singura, interesati-va de "rolul activ al instantei" (pe scurt, daca faceti tot ce puteti dar tot o "dati in bara" judecatorul/ judecatoarea are OBLIGATIA sa va ajute) (asta doar in prima instanta, pana la apel)
2. daca a inceput procesul INAINTE de 1 oct, se judeca pe codul vechi
3. daca tatal isi vrea copilul nu e nimic rau, doar sa-i fie tata, ca mama intelegi (bine, daca sta la tine copilul, in majoritatea timpului, atunci trebuie sa te ajute si pe tine = pensie alimentara)
4. sarbatori fericite
p.s. poti sa-l decazi din drepturile parintesti aratand ca nu a fost tata niciodata, mai citeste si poate gasesti solutia (sau ia un avocat bun, care sa nu te stoarca de bani ci sa te sustina), si repet, s.f. (scuze, sunt obosit :D)
Ultima modificare: Joi, 22 Decembrie 2011
ContSters213694, utilizator
xald a scris:

2. daca a inceput procesul INAINTE de 1 oct, se judeca pe codul vechi

Eronat ! Art. 6 alin 6 N.cod civil prevede exact invers.

6) Dispoziţiile legii noi sunt de asemenea aplicabile şi efectelor viitoare ale situaţiilor juridice născute anterior intrării în vigoare a acesteia, derivate din starea şi capacitatea persoanelor, din căsătorie, filiaţie, adopţie şi obligaţia legală de întreţinere, din raporturile de proprietate, inclusiv regimul general al bunurilor, şi din raporturile de vecinătate, dacă aceste situaţii juridice subzistă după intrarea în vigoare a legii noi.

puteti solicta exercitarea autoritatii parintesti de un singur parinte conform art.398 Cod civ.

Alte discuții în legătură

Precizare divort gabitza12 gabitza12 Buna ziua, sunt somera si apelez la cunostintele dumneavoastra de a ma indruma. Mi s-a pus in vedere sa-mi precizez actiunea de divort, eu cerand la depunerea ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca Ecaterinaa Ecaterinaa Exista o sentinta definitiva si irevocabila cu exercitarea autortatii parintesti de catre un parinte, proces inceput dupa vechea lege, insa sentinta s-a ... (vezi toată discuția)
Noul cod civil se aplicã și proceselor de divorț aflate în curs de soluționare? uttzza uttzza Dispozitiile noului cod civil se aplica si proceselor de divort incepute sub imperiul legii anterioare? Sunt de acord ca legea civila nu retroactiveaza. ... (vezi toată discuția)