avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Daca tatal meu a murit in 2002 iar eu am acceptat succesiunea,,,dar nu s-a intamplat practic nimic,,,e prea tarziu sa contest testamentul?
Sunt singurul copil al tatalui meu dar sotia l-a pus sa semneze un testament prin care ii lasa ei totul.
Am vreo sansa de castig?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elvira1953ro , utilizator 14:55, 3 Februarie 2012
testamentul poate fi atacat.
aveati la dispozitie doar 3 ani sa atacati acel testament, dreptul dvs s-a prescris daca tatal a decedat in 2002
Daca ati acceptat succesiunea si nu ati dezbatut o, dezbateti succesiunea, testamentul va fi supus reductiunii liberalitatilor succesive pentru ca va incalca rezerva succesorala de 1/2 in calitate de descendent.
mirela741 a scris:

Daca ati acceptat succesiunea si nu ati dezbatut o, dezbateti succesiunea, testamentul va fi supus reductiunii liberalitatilor succesive pentru ca va incalca rezerva succesorala de 1/2 in calitate de descendent.

Da, sub acest aspect aveti sanse de reusita insa sa nu invoce ea faptul ca nu ati acceptat succesiunea in termenul legal.
Pentru a nu va trezi ca veti fi un simplu spectator la propriul proces ar fi recomandabil sa va redacteze un avocat actiunea intr-un mod in care sa nu aveti probleme ulterior.
In alti termeni, daca va inlatura de la mostenire ramane cu testamentul perfect valabil si dvs. cu nimic.
Daca nu cunosteati existenta testamentului in momentul acceptarii mostenirii puteti invoca si leziunea.

Alte discuții în legătură

Contract vanzare diamonda diamonda Tatal meu in varsta de 80 ani a facut un contract de vanzare fetei mele. Am o singura sora care inca nu stie de acest lucru. Sora mea poate sa conteste acest ... (vezi toată discuția)
Cota succesorala Costi2017 Costi2017 Buna seara, Tatal meu,detine un apartament proprietate personala,o casa batraneasca si un teren intravilan aferent acesteia,plus un teren extravilan (in ... (vezi toată discuția)
Testament reciproc soti, valabilitate, legatar universal lucian1956 lucian1956 Buna ziua, O familie, sot, sotie, 2 copii (copiii fiind ai sotiei din alta casatorie, purtand numele tatalui lor). Sotii isi fac unul altuia testament, ... (vezi toată discuția)