Conform art 1095 Noul Cod Civil, intr-adevar termenul de prescriptie a dreptului la actiune a liberaliatatilor excesive este de 3 ani, dar el incepe sa curga doar din momentul cand ati cunoscut testamentul - alin 1, 2, deci daca ati aflat de testament de mai putin de 3 ani puteti formula actiune in instanta
Ati acceptat succesiunea tacit sau expres? Adica ati facut o declaratie de acceptare in forma autentica, ati facut cerere de deschidere a succesiunii, cum ati acceptat succesiunea?
Acceptarea succesiunii a fost f. ciudata:m-am prezentat la notar,chemata de catre sotia tatalui meu,,,ea a adus dovada pretului ap. de acum 35 de ani si voia sa-mi dea ceva la valoarea pretului de atunci,,,iar eu i-am spus ca nu mai exista asemenea preturi si ca trebuie sa chemam un evaluator sa vedem ce pret are ap.,,,,notarul nu mi-a explicat nimic,,,nici ca exista un testament,nici ca trebuie sa accept ce mi se da,nici ca va trebui sa ne prezentam in data de,,,,nici nu mi-a trimis acasa o instiintare pt viitoarea intalnire,,,,absolut nimic,,,,deci nu am stiut nimic,,,acum de o luna-doua am copiat dosarul de la notar,pt a consulta un avocat.