avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Refuz de restituire a doua taxe de poluare printr-un ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Refuz de restituire a doua taxe de poluare printr-un unic act administrativ, cate actiuni se promoveaza?

Bună seara. Vă supun atenției următoarea speță : o persoană solicită Administrației Finanțelor Publice din localitatea de domiciliu restituirea taxei de poluare plătită pentru două autovehicule, printr-o cerere unică . Organul fiscal , în mod previzibil, refuză restituirea taxelor de poluare, comunicând un singur răspuns . În această situație se va introduce o singură acțiune în restituirea taxelor de poluare, la instanța de contencios administrativ, având în vedere că refuzul nejustificat al organului fiscal vizează ambele taxe, sau, dimpotrivă, urmează a fi introduse două acțiuni distincte ? Vă mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: EU_2007 , utilizator 21:02, 21 Decembrie 2011
Ptr fiecare auto i ninstanta se introduce o actiune ,10 auto -10 actiuni.
Cat priveste cererea catre AFP dar si raspunsul care sunt pe aceeasi foaie se poate gasi o solutie.Interesant ar fi de citit raspunsul AFP
Daca titularul dreptului este aceeasi persoana, se poate solicita in instanta restituirea sumelor taxei de poluare, in aceeasi cerere.
Mulțumesc pentru răspuns . Asta este și opinia mea . Apreciez că suntem în prezența unor raporturi juridice distincte pentru fiecare autovehicul în parte, și ca atare se impune promovarea unor acțiuni separate . În sprijinul părerii contrare s-ar putea argumenta că, în această situație suntem în prezența unui refuz nejustificat unic, ce vizează ambele taxe de poluare, și, pe cale de consecință avem de-a face cu un singur act administrativ unilateral atipic, în conformitate cu dispozițiile art. 2 alin. 2 din Legea 554/2004 și, deci, se impune promovrea unei singurei acțiuni în restituire . Cât privește răspunsul AFP, nimic interesant . Aceleași formulări şablon : ,,sumele menționate au fost achitate corect", ,, nu există temei legal pentru restituirea sumelor solicitate"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasii pentru restituirea taxei auto dkm dkm -buna seara.in 2008 am cumparat o masina second hand din spania, pe care am inmatriculat-o in romania in martie 2009, cand a trebuit sa platesc la AFP vestita ... (vezi toată discuția)
actiune pentru restituire taxa poluare abby abby Am solicitat AFP restituirea taxei auto platita in decembrie 2010. Raspuns negativ . Am o nelamurire .Acum la instanta ce trebuie sa cer ?Cate capete de ... (vezi toată discuția)
Copie talon inmatriculare Botis Botis Buna ziua, am depus actele pentru recuperarea taxei auto, mi a preluat dosarul sia au spus ca este ok iar acuma au zis ca o sa l respinga deoarece nu este ... (vezi toată discuția)