Buna ziua, am depus actele pentru recuperarea taxei auto, mi a preluat dosarul sia au spus ca este ok iar acuma au zis ca o sa l respinga deoarece nu este copie dupa talonu masinii pe numele meu, mentionez ca am vandut masina in 2009 , va rog sa mi spuneti daca au acest drept sa faca asa ceva si de unde as putea sa fac rost de copie dupa talon, ma numesc Botis si sunt din Maramures , va multumesc !
Numai instanta de judecata, in eventualitatea in care se va solutiona un litigiu cu privire la refuzul de restituire a taxei auto, se va putea pronunta asupra legalitatii sau nelegalitatii refuzului de restituire. Desi sunt avute in vedere (se cunosc foarte bine) foarte multe situatii in care documentatia nu mai poate fi atasata cererii, pentru ca a intervenit transferul dreptului de proprietate, iar logica hotararii de a se restitui taxa auto are in vedere" nelegalitatea impunerii ", totusi este de asteptat ca, vor fi, nu multe, ci foarte multe AFP-uri care vor da refuz cererilor de restituire, prevalandu-se de lipsa inscrisurilor doveditoare sau invocand faptul ca dosarul intocmit in vederea restituirii este incomplet. Ganditi-va ca, in aceste AFP te duci astazi si platesti o transa de impozit, iar peste cateva zile soliciti de la biroul note de plata un extras cu sumele pe care le datorezi si ai surpriza sa constati ca nu s-a operat achitarea impozitului efectuata. Si in aceste conditii, ce pretentii sa mai avem in efectuarea verificarilor daca, unde, cum si in ce cuantum s-a efectuat plata unei decizii de impunere cu titlu de taxa pe poluare efectuata in urma cu 8-10 ani , eventual efectuata in alt judet (pentru ca acolo era persoana domiciliata la momentul efectuarii platii), iar cererea de restituire se depune in 2017sau 2018 intr-ul alt judet, la AFP -ul din raza teritoriala a domiciliului actual.....