buna seara...detin 2spatii care sunt unul in spatele celuilat .cumparate,intabulate in c.f separat.cel din fata magazin iar in spate o spalatorie auto.acum problema este ca terenul din fata spalatoriei care la vremea cand eu am deschis spalatoria era domeniu public,intre timp prin hotarare de consiliu a trecut in domeniu privat,care s-a si retrocedat ,s-a si vandut si inscris in cartea funciara,fara sa mi se lase acces in spalatorie .deci eu nu numai ca nu mai pot sa functionez ,dar nu mai pot nici sa intru in spalatorie.intrebarea mea este cum s-aintabulat acest act fara sa se tina cont de acest spatiu.care repet sunt 2 spatii individuale ,inscrise separat in cartea funciara.
cand vi s-au dat autorizatiile pentru spalatorie ar fi trebuit sa aveti proiect, etc. in care sa fie si drumul de acces la spalatorie. "Domeniu public" nu inseamna drum de acces. Eu zic ca arhitectul si cel de la Urbanism au toata vina.
Puteti sa solicitati accesul/servitute de trecere in instanta, in urma unei expertize se va constata pe unde veti ajunge la prorietate ( pe ceealalta proprietate a dvs, pe unde ati trecut anterior sau prin alt loc)- cautati un avocat.
Vă întrebaţi cum s+a putut întabula -este f.simplu ;şi f.corect-pentru întabulare registratorul verifică condiţiile formale, dacă sunt îndeplinite.Nu merge nimeni de la cadastru să vadă că X sau Z are drum de acces au ba.
Fiecare fond înfundat are drept de trecere la drumul public dar acesta nu vine nimeni să+l ofere, el trebuie cerut-se poate rezolva amiabil, prin convenţie sau prin hotărâre judecătorească şi ceeace este mai important, nu este gratuit, doar dacă doreşte aşa cel pe a cărui fond veţi trece.Dacă aveţi deja o ieşire, se poate să nu vă dea nimic instanţa.
Cale de acces
mihai32
Am un teren cu deschidere la sosea de 21ml din care am vandut o parcela de 330mp situata in partea din spate a terenului fiind obligat la momentul vanzarii sa ... (vezi toată discuția)