avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Ce sanse sunt de a recupera 1500 EUR imprumutati la o persoana fizica prin contract de imprumut la notar daca persoana respectiva nu are pe numele lui nici un venit, nici un bun mobil sau imobil, iar in contract garantarea este cu toate bunurile mobile si imobile pe care le detine si le va detine, cu toate veniturile prezente si viitoare.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:57, 13 Martie 2009
asta stiam dar voiam sa cer unsfat vizavi de termene....Daca a platit de ex in terme de 45 zile de data comunicarii somatiei si titlului executoriu se considera o executare silita?
Daca debitorul nu detine nici un fel de bunuri imobile, sau mobile pe numele lui si daca acesta nu realizeaza nici un fel de venituri (salar, pensie, dividente etc), atunci ramai cu ochii in soare. Pt a nu interveni prescriptia titlului, trebuie ca odata la max 3 ani sa faci o noua cerere de executare.
I-mi cer scuze ca intervin.Am aceeasi problema,nu vreau sa deschit alta tema.Numai ca in cazul meu cel imprumutat are un bun mobil iar cartea de identitate in original se afla la mine.Termenul este pana la sfarsitul lunii martie.As vrea sa stiu care este procedura si cat timp va dura.? Va putea vinde autoturismul?.Va multumesc
Ma macina o intrebara la care sper ca imi puteti acorda dumneavoastra un raspuns. Am primit o somatie acasa, cum ca ar trebui sa platesc 405 lei amenda si cheltuieli de judacata, insotita de un ordin de executie silita, dar nu mi se specifica pentru ce. Presupun ca pentru faptul ca acum vreo 1 an si 5 luni, am fost oprit intr-o noapte de organele de politie si verificat, gasindu-se asupra mea un cutit, pe care il aveam asupra mea doar din prostie si m-am legitimat fals, din frica, fara sa imi dau seama pe moment de consecinte. As vrea sa stiu si eu ce se poate inpampla in caz contrar, ca in prezent nu am de unde plati amenda respectiva
Mergeti sa va informati despre ce este vorba.
Aveti dreptul de a contesta daca e vreo eroare.
Citatie ati primit inainte de aceasta somatie?

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act notarial stefanpetre stefanpetre va salut....scurt si la obiect....am facut un act notarial cu o persoana inprumutindu-i o suma de bani...actul a fost facut pe data de 11 iunie 2008 pina la ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator blue_spirit blue_spirit Buna ziua, Daca demarezi o executare silita, aceasta va fi intrerupta in momentul in care se pune sechestru asigurator pe bunurile mobile si imobile a ... (vezi toată discuția)
Daca se poate... Sfanta Sfanta In cazul in care s-a inceput executarea silita in baza unui titlu executoriu constand intr-o hotarare judecatoreasca impotriva bunurilor imobile....se poate ... (vezi toată discuția)