avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract temporar.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract temporar.

Buna seara.am si eu cateva nelamuriri in legatura cu un contract de munca temporara.Deci,am incheiat la sfarsitul lunii septembrie un contract de munca temporara pe o perioada de 1 luna,apoi am prelungit pt inca o luna prin acel act aditional,si apoi inca o luna,deci 3 luni.Intrebarea este: Dupa aceste 3 luni de contract de munca temporara,firma angajatoare nu are obligatia de a incheia un contract pe o perioada determinata? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:03, 22 Decembrie 2011
Art. 88
(1) Munca prin agent de munca temporara este munca prestata de un salariat temporar care a incheiat un contract de munca temporara cu un agent de munca temporara si care este pus la dispozitia utilizatorului pentru a lucra temporar sub supravegherea si conducerea acestuia din urma.
(2) Salariatul temporar este persoana care a incheiat un contract de munca temporara cu un agent de munca temporara, in vederea punerii sale la dispozitia unui utilizator pentru a lucra temporar sub supravegherea si conducerea acestuia din urma.

Daca ati incheiat contract cu angajatorul caruia ii prestati activitatea inseamna ca ati avut un contract de munca pe durata determinata si care inceteaza de drept la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat, angajatorul neavand obligatia de a-l mai prelungii sau a va incheia contract pe durata nedeterminata.
Art.95 (4) C.mun. prevede ca, contractul de munca temporara inceteaza la terminarea misiunii pentru care a fost incheiat sau daca utilizatorul renunta la serviciile sale inainte de incheierea misiunii, in conditiile contractului de punere la dispozitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca bureac62 bureac62 Contractul de munca temporara este acelasi lucru cu Contractul de munca pe perioada determinata? (vezi toată discuția)
Contract prin agent de munca temporara (leasing) Gratiela Ratiu Gratiela Ratiu V-as ruga sa imi lamuriti si mie urmatoarea intrebare: Se refera la munca prin agent de munca temporara, unde avem un contract de punere la dispozitie a ... (vezi toată discuția)
Inchiriere soferi Daniel-Santa Daniel-Santa Buna ziua. Detin o firma de transport avand activitatea principala 4941 (transport rutier de marfuri). Intentionez sa angajez un numar de soferi, pe care sa ... (vezi toată discuția)