avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inchiriere soferi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inchiriere soferi

Buna ziua.
Detin o firma de transport avand activitatea principala 4941 (transport rutier de marfuri). Intentionez sa angajez un numar de soferi, pe care sa ii inchiriez unei firme de transport din Germania.
Intrebarea este: AM VOIE SA FAC ASTA? Exista o lege care sa ma impiedice?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 5 Ianuarie 2017
Nu aveti cum sa faceti asa ceva, intrucat nu sunteti autorizat pentru o astfel de activitate.

Art. 88 din Codul Muncii defineste notiunea de leasing de personal astfel : Munca prin agent de munca temporara este munca prestata de un salariat temporar care a incheiat un contract de munca temporara cu un agent de munca temporara si care este pus la dispozitia utilizatorului pentru a lucra temporar sub supravegherea si conducerea acestuia din urma.

Agentul de munca temporara este persoana juridica, autorizata de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, care incheie contracte de munca temporara cu salariati temporari, pentru a-i pune la dispozitia utilizatorului, pentru a lucra pe perioada stabilita de contractul de punere la dispozitie sub supravegherea si conducerea acestuia.

Conditiile de functionare a agentului de munca temporara, cat si procedura de autorizare se stabilesc prin hotarare a Guvernului.

Va multumesc pentru raspuns. In cazul in care imi modific domeniul de activitate actual, 4941 (transport rutier de marfuri), in altceva, ar fii ok???
Trebuie sa deveniti agent de munca temporara, dupa care puteti face astfel de operatiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract temporar. michael11 michael11 Buna seara.am si eu cateva nelamuriri in legatura cu un contract de munca temporara.Deci,am incheiat la sfarsitul lunii septembrie un contract de munca ... (vezi toată discuția)
Se poate dispune detasarea angajatilor prin contract de munca temporara (leasing)? allyssa84 allyssa84 Buna, Am o nelamurire. Firma X doreste sa angajeze 100 persoane in leasing si apeleaza la o firma Y de leasing. Tot firma X ii detaseaza in strainatate pe ... (vezi toată discuția)
Contract de munca bureac62 bureac62 Contractul de munca temporara este acelasi lucru cu Contractul de munca pe perioada determinata? (vezi toată discuția)