avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACT DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACT DE MUNCA

Contractul de munca temporara este acelasi lucru cu Contractul de munca pe perioada determinata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:41, 12 Decembrie 2012
Nu este totuna.

Art. 88 Codul muncii:

(1) Munca prin agent de munca temporara este munca prestata de un salariat temporar care a incheiat un contract de munca temporara cu un agent de munca temporara si care este pus la dispozitia utilizatorului pentru a lucra temporar sub supravegherea si conducerea acestuia din urma.
(2) Salariatul temporar este persoana care a incheiat un contract de munca temporara cu un agent de munca temporara, in vederea punerii sale la dispozitia unui utilizator pentru a lucra temporar sub supravegherea si conducerea acestuia din urma.

C.i.m pe durata determinata este un c.i.m incheiat direct cu angajatorul, nu intermediat de un agent de munca temporara.

Si munca de agent temporara poate fi pe durata determinata.
Munca prin agent de muncatemporara intotdeauna este pe durata determinata .. Intre cel doua tipuri de c.i.m. exista asemanari si deosebiri .. ce doriti sa aflati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract temporar. michael11 michael11 Buna seara.am si eu cateva nelamuriri in legatura cu un contract de munca temporara.Deci,am incheiat la sfarsitul lunii septembrie un contract de munca ... (vezi toată discuția)
Inchiriere soferi Daniel-Santa Daniel-Santa Buna ziua. Detin o firma de transport avand activitatea principala 4941 (transport rutier de marfuri). Intentionez sa angajez un numar de soferi, pe care sa ... (vezi toată discuția)
Legea nr.329/2009 si angajatul temporar dragnea.georgeta dragnea.georgeta Sunt incidente sanctiunile din cap.4 din Legea nr.329/2009 in masura in care sunt angajat la una din institutiile bugetare ca salariat temporar al unui agent ... (vezi toată discuția)