avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este corect?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este corect?

Am fost implicat intrun proces in urma cu doi ani in calitate de martor, la data citarii nu eram pe teritoriul tarii si am considerat ca, cheltuielile ar fi prea mari din punct de vedere al transportului pentru a ma prezenta. Urmatoarea citatie am primit-o in calitate de inculpat, am angajat un avocat si, in mai 2011 am primit achitarea! Dar in decembrie 2011 am primit o noua citatie la tribunal privind acelasi caz, am aflat ulterior ca procurorul a facut recurs, insa nu am primit nici o instiintare in acest sens, in urma recursului am primit o pedeapsa de 1 an si 9 luni de inchisoare cu executare, am reangajat avocatul, am facut apel ,dar a fost refuzat de catre judecatori. As dori sa stiu daca procedura legala a fost incalcata si de asemenea care este perioda de prescriere a faptei, tinand cont ca la acest proces am primit o sentinta de 3 luni, datorita careia mi s-a activat o pedeapsa de 1 an si jumatate ce era cu suspendare......mai adaug faptul ca pedeapsa respectiva a depasit perioada de suspendare dar domnii procurori au considerat ca cea de a 2-a "fapta" s-a produs in perioada de suspendare. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionut1987 , utilizator 08:05, 22 Decembrie 2011
Cazul expus de dvs. necesita studierea dosarului penal in detaliu.
Nu stiu ce ati facut si nici ce avocat ati avut dar daca ati fost plecat din tara pe intreaga durata a procesului penal poate ca ati mai avea o sansa.Trebuie stiut insa exact cum se prezinta situatia deoarece un mic amanunt va poate inlatura sansele.
Daca ati fost prezent la judecata nu cred ca mai aveti ce face in mod concret.
Nu am fost prezent al nici un termen de judecata, de fapt si in momentul de fata sunt plecat din tara, tot ce stiu e ceea ce am aflat de la parintii mei, insa as dori sa stiu cum se poate ca dupa un proces de 2 ani sa primesti achiatre la o instanta iar dupa inca 7 luni sa primesti condamnare la o alta fara nici un fel de instiintare....de stiut si faptul ca nu am primit nici o decizie judecatoreasca insa politia deja a fost la adresa la care locuiesc in tara pentru a ma cauta
De putut se poate intampla asa cum s-a intamplat tot asa cum se putea sa fiti condamnat in prima instanta si sa fiti achitat de instanta superioara.Daca s-ar fi intamplat asa ati fi scapat de inchisoare.
Politia a venit probabil sa vada daca sunteti acasa...
Ok. dar dupa cum spuneam la acest proces am primit o pedeapsa de doar 3 luni nu ar fi fost mai corespunzatoare o amenda penal? sau au dat aceasta decizie doar pt a activa suspendarea? Stiti cumva care este perioada de prescriere a faptei? am citit in codul penal ca ar fi 5 ani plus perioada condamnarii, dar nu sunt sigur tinand cont ca, condamnarea este de 3 luni la ultimul proces, la care se mai adauga 1 an si jumate, suspendare. Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Putem sa facem apel la dosar? AndreEle AndreEle Buna seara! As dori sa ma lămuriti, daca se poate, cu privire la urm situatie: In urma cu aproape doi ani persoana x a fost oprita de către organele ... (vezi toată discuția)
Condamnare art 295. al 1 Nemmesis Nike Nemmesis Nike in urma cu 12 ani am lucrat timp de 4 luni la un srl, societatea unei cunostiinte, am efectuat lucrari de constructii, administratorul societatii nu a vrut sa ... (vezi toată discuția)
Furt calificat cristina&mami cristina&mami As dori sa ma lamureasca cineva,daca se poate : ''Decizia penală nr.758 Respinge recursul peste termen declarat de recurenta condamnată Guguci Florica. ... (vezi toată discuția)