avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cer consultanta - probleme cu un antecontract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cer consultanta - probleme cu un antecontract de vanzare-cumparare

In martie 2008 am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru un teren sa-mi construiesc o casa in com jilava . am convenit cu vanzatorul sa trecem suma de 15000 euro in act dar in realitate i-am dat 27000 euro pentru 471 mp.urmand ca restul de bani sa-achit la finalizarea actelor .In data de 28 mai 2008 a expirat termenul din antecontract si propietarul nu a finalizat actele de vanzare cumparare din cazuza ca nu iesise cadastrul terenului. Am zis ca nu-i nimic mai dureaza asta e si eu ii dadeam de zor cu constructia casei (ca un tampit fara acte). In toamna lui 2008 i-am zis ca-i dau restul de bani prin banca .ok. dar au trecut luni si apoi ani adica pana in 2011 noiembrie cand a iesit actele de cadastru . i-am cerut sa facem actele de vanzare cumparare si sa-i dau in rate lunare cate jumatate din pensia mea.Mentionez ca sunt pensionar pe caz medical din 2011 din cauza stresului prin care trec am suferit un infarct si am suferit o interventie medicala. Din 2008 pana azi am vrut sa vindem casa de multe ori dar ne-am lovit de problema actelor . Daca atunci ne-am inteles cu o suma pe care eu ca si cumparator o plateam la timp daca vanzatorul era corect astazi valoarea terenului nu depaseste 10000 euro. mi-a zis ca semneaza actele cand ii dau toata suma ramasa adica 26000. Casa mea are un pret de 80000 si ei cer 53000 pe teren
cum procedez cu acesti oameni care nu sant oameni
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 13:33, 23 Decembrie 2011
din ce ati scris dumneavoastra rezulta ca v-ati inteles la suma de 53.ooo de euro pentru vanzarea terenului. Faptul ca ati convenit ca pretul sa fie platit in doua rate si intre timp pana la data platii celei de-a doua rata valoarea pe piata a scazut nu inseamna ca in mod obligatoriu vanzatorul trebuie sa accepte o valoare mai mica. Puteti modifica pretul doar prin acord in caz contrar trebuie sa achitati valoarea la care v-ati inteles.
Buna ziua stimate doamna ne-am inteles verbal ca in antecontract pretul pe metru patrat este de 50 euro iar conform acelui antecontract trebuie sa achit suma de 3750 euro dar puteti sa-mi spuneti despre vanzatori nu au nici o vina in acast caz totul se rasfrange asupra mea ?
as vrea sa-i dau in judecata sa le cer daune morale si medicale
La data asa zisului antecontract verbal pe care l-ati incheiat dumneavoastra stiati situatia juridica a terenului de aceea, pentru ca doreati mult sa cumparati, v-ati asumat un risc si ati dorit sa cumparati achitand pretul convenit in doua rate.
Faptul ca la cadastru s-a rezolvat problema mai greu nu cred ca acest lucru poate fi imputat vanzatorilor decat daca puteti dovedi o culpa a lor in derularea procedurii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa procedez? roby2001 roby2001 In data de 08.04.2008 am incheiat un antecontract pentru a cumpara un teren am convenit pentru o suprafata de 375 mp pentru care eu trebuia sa achit 18750 ... (vezi toată discuția)
Evaluare apartament kiki07 kiki07 buna ziua urmeaza sa cumparam un apartament in oradea prin prima casa 4 de la bcr ne-am inteles cu vanzatorul la un 27.000euro,cu 1.500avans.am facut ... (vezi toată discuția)
Prima casa -- tzeapa curs valutar anonim86 anonim86 Salutare, Cred ca sunt destule topic-uri deschise cu prima casa si diferenta de curs bnr. De curand am semnat un contract de vanzare cumparare cu ... (vezi toată discuția)