avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cum platesc contributiile la stat daca angajatorul nu ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cum platesc contributiile la stat daca angajatorul nu este o companie inregistrata in Romania?

Buna,

Am primit o oferta de job de la o companie care nu este din Uniunea Europeana.
Daca este posibil puteti sa ma ajutati cu un sfat?

Incerc sa imi dau seama daca trebuie sa inregistrez contractul, cum il inregistrez si care ar fi taxele aferente care ar trebui platite la stat. Mentionez ca activitatea se desfasoara in Europa de Est, nu neaparat in Romania.

Daca aveti nevoie si de alte detalii va rog sa imi ziceti.

Mersi.

Cel mai recent răspuns: Rodica Teodorescu , Consultant fiscal 12:22, 23 Decembrie 2011
Referitor la obligaţiile de plata prevăzute pentru dvs. in contract. Daca contractul priveste sume importante, sa consultati si legislatia din tara de origine.
- impozit pe venit nu se datoreaza in Romania daca activitatea este dependenta, se desfasoara in strainante si veniturile sunt platite de un angajator nerezident. Se impun in tara sursa.
- referitor la contribuţiile sociale, exista tratate internationale, incheiate intre Romania si diverse state. Dupa incheierea contractului, veti verifica la institutiile romane (in special casa de pensii, caci asta e cea mai interesanta pentru dvs) in ce situatie va aflati.
In principu, contributia pentru pensii se plateste in statul de desfasurare a activitatii, insa va trebui verificat cazul particular al tarii unde va desfasurati activitatea.
Avand in vedere ca nu figurati cu venituri impozabile in Romania.... contributiile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii salariale si impozit aferent salariului obtinut din strainatate Cateye Cateye Sunt angajata a unei firme cu sediul in Polonia, cu un contract de munca pe perioada nedeterminata. Activitatea pe care o desfasor este exclusiv pe teritoriul ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite viorel69 viorel69 Daca deschid un PFA ce taxe si impozite voi avea daca am punct de lucru in srainatate? (vezi toată discuția)
Impozite si contributii pe venit in strainatate raverg raverg Buna ziua, Sa va expun problema mea: am inceput sa lucrez inca din luna mai cu o agentie de comunicare din Germania. Ei doresc sa imi faca contract de ... (vezi toată discuția)