avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general taxe si impozite
Discuție deschisă în Contabilitate în general

taxe si impozite

Daca deschid un PFA ce taxe si impozite voi avea daca am punct de lucru in srainatate?
Cel mai recent răspuns: Rodica Teodorescu , Consultant fiscal 12:35, 8 Martie 2012
Pentru un raspuns coerent ar trebui cunoscut ce activitate desfasurati in strainatate, daca punctul de lucru are caracter de sediu permanent, etc.
Dar in principiu şi cu titlu general:
In tara in care desfasurati activitatea se aplica legislatia fiscala a tarii respective (si depinde de situatie, conventia de evitare a dublei impuneri, daca este incheiata cu statul respectiv).
In Romania, pentru veniturile din activitati independente desfasurate in strainatate datorati impozit pe venit (DEPUNETI FORMULARUL 201 pana la 25 mai a anului urmator celui de realizare a venitului).
In cazul in care , intre statul respectiv si Romania exista conventie de evitarea adublei impuneri, vi se acorda credit fiscal extern, adica din impozitul stabilit in Romania vi se deduce impozitul platit in strainantate (pana la nivelul datorat in Romania), in conditiile in care prezentati organului fiscal roman documentul care atesta plata impozitului in strainantate eliberat de autoritatea fiscala din strainatate.
In ceea ce priveste contributiile sociale, sunt aplicabile si prevederile instrumentelor juridice internaţionale la care România este parte, după caz: (potrivit carora se stabileste tara in care platiti contributii sociale s.a.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit venit strainatate dinup dinup Buna ziua, An citit diverse post-uri legate de impozitarea salariului obtinut in strainatate dar doresc un raspuns exact pentru cazul meu. Lucrez la o ... (vezi toată discuția)
Persoanele nerezidente plătesc cass la dividendele obținute din românia? Brem Brem Buna ziua,am o firma in RO,iar din 2012 primesc dividende,din care am platit impozitul aferent.Sunt nerezident,cetatean german si am locul de munca in ... (vezi toată discuția)
Impozit nerezident alexandru08 alexandru08 Buna ziua! Am primit o factura de la un nerezident din Suedia. Nerezidentul mi-a prestat servicii de natura consultantelor. Aplic stopajul la sursa tinand ... (vezi toată discuția)