Pentru un raspuns coerent ar trebui cunoscut ce activitate desfasurati in strainatate, daca punctul de lucru are caracter de sediu permanent, etc.
Dar in principiu şi cu titlu general:
In tara in care desfasurati activitatea se aplica legislatia fiscala a tarii respective (si depinde de situatie, conventia de evitare a dublei impuneri, daca este incheiata cu statul respectiv).
In Romania, pentru veniturile din activitati independente desfasurate in strainatate datorati impozit pe venit (DEPUNETI FORMULARUL 201 pana la 25 mai a anului urmator celui de realizare a venitului).
In cazul in care , intre statul respectiv si Romania exista conventie de evitarea adublei impuneri, vi se acorda credit fiscal extern, adica din impozitul stabilit in Romania vi se deduce impozitul platit in strainantate (pana la nivelul datorat in Romania), in conditiile in care prezentati organului fiscal roman documentul care atesta plata impozitului in strainantate eliberat de autoritatea fiscala din strainatate.
In ceea ce priveste contributiile sociale, sunt aplicabile si prevederile instrumentelor juridice internaţionale la care România este parte, după caz: (potrivit carora se stabileste tara in care platiti contributii sociale s.a.).
Declaratia 201
AF Parpala
Buna ziua! La Declaratia 201 privind veniturile din strainatate scrie asa: \"Declaratia se completeaza si se depune de catre persoanele fizice romane cu ... (vezi toată discuția)