avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Indemnizatie administrator Asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Indemnizatie administrator Asociatie de proprietari

Buna ziua, sunt un proprietar dintr-un orasel din apropierea Pitesti-ului. Am o nelamurire in legatura cu indemnizatia administratorului si a cheltuielilor facturate de acesta. In primul rand vreau sa va precizez ca acest administrator nu face dovada cheltuielilor prin copie a facturi de utilitati primita pe asociatie. Ca sa mai micsorez costul intretineri, sa nu mai platesc pierderi nejustificate si sa am siguranta ca nu sunt debransat chiar daca sunt la zi, am facut contract direct cu firmele de utilitati (apa, gunoi). Nelamurire mea este daca acest administrator mai are voie sa-mi perceapa acelasi tarif de indemnizatie /persoana, acestuia ne ramanandu-i decat sa calculeza factura de elergie electrica (iluminatul scarii). Precizez ca nu toate persoanele din imobil au contract individual.
Va multumesc anticipat!
SARBATORI FERICITE ALATURI DE CEI DRAGI !
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:12, 22 Decembrie 2011
Dvs ca si proprietar in imobil ,detineti obligatia sa participati la acoperirea cheltuielilor cu salarizarea personalului angajat,cote parti comune,chiar daca detineti contract individual cu furnizorii de utilitati
Administratorul lucreaza la fel si daca va plateste dv. facturile si daca nu. Nu exista in lege o departajare a salariului administratorului intre cei care-si platesc singuri sau la gramada.
Administratorul este angajat cu un salariu intreg, nu este indemnizat pe apartamente.

De asemenea el nu este obligat sa afiseze copiile facturilor, acestea sunt documente la care orice proprietar are acces solicitand sa le vada. El va poate explica si cum face calculul asa cum rezulta in lista de intretinere.
Faptul ca dv. ati facut contracte separate la unii prestatori, este o optiune personala, administratorul are contract cu asociatia si dv. sunteti proprietar in acea asociatie, asa ca platiti atat cat platesc si ceilali locatari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari abuziva VLADTANASIE VLADTANASIE Buna ziua, Lângă casa mea este o asociatie de proprietari constituita din 4 duplexuri, deci 8 familii. Terenul pe care este construită casa mea este ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii am fata de asociatia de proprietari? vadicomet vadicomet Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema . Locuiesc la bloc (scara cu 15 apt),am contracte individuale cu toti furnizorii de servicii,deci,ce obligatie mai ... (vezi toată discuția)
Asociație de proprietari, plăți datorate de cei care nu sunt membri cecilia popeea cecilia popeea Locuiesc intr-un cartier rezidential de 113 proprietari, dintre care 69 s-au constituit in asociatie. Intrucit eu nu fac parte din asociatie, as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)