avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna in timpul preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna in timpul preavizului

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns : un angajat si-a dat demisia, are 20 zile lucratoare de preaviz. Angajatul mai are 5 zile de luat din concediu de odihna si vrea sa si le ia. Intrebarea: aceste 5 zile de co poate sa si le ia in timpul preavizului? in acest caz, se prelungeste perioada de preaviz ??

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:13, 22 Decembrie 2011
in nici un caz nu se va acorda concediu de odihna in perioada de preaviz ci aceste 5 zile de concediu de odihna neefectuat se vor plati la lichidare
Da, se poate acorda cele 5 zile de CO in perioada de preaviz ... nu exista nicio interdictie in aces sens prevazuta de lege
Se pot acorda cu acordul dumneavoastra dar dupa efectuarea acestora decurg in continuare zilele din preavizul initial.
CO nu suspenda perioada de preaviz ... cele doua perioade se suprapun , astfel ca se va efectua dupa CO numai zilele de preaviz neefectuate ... altfel spus, in calculul zilelor de preaviz intra si CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt in preaviz de 20 de zile lucrătoare iar astăzi ... Madalin196 Madalin196 Buna ziua! Sunt in preaviz de 20 de zile lucrătoare iar astăzi trebuie sa mi se facă lichidarea pentru că astăzi se termina preavizul.. eu in timpul ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna / perioada preaviz nico82 nico82 Buna ziua, Mi-am dat demisia si as fi vrut sa reduc perioada de preaviz cu 10 zile de concediu neefectuat, dar angajatorul imi spune ca daca efectuez zilele ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna si preavizul ADELA STROE ADELA STROE in cazul in care un angajat isi da demisia si nu si-a efectuat concediul de odihna pana atunci pot \" confunda \" perioada de concediu cu preavizul se pot ... (vezi toată discuția)