avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna / perioada preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna / perioada preaviz

Buna ziua,

Mi-am dat demisia si as fi vrut sa reduc perioada de preaviz cu 10 zile de concediu neefectuat, dar angajatorul imi spune ca daca efectuez zilele de concediu tot trebuie sa stau 20 zile de preaviz, adica plec mult mai tarziu de la ei.
Va rog sa ma ajutati.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:13, 2 Martie 2016
Pe perioada preavizului beneficiati de toate drepturile si obligatiile prevazute in CIM, inclusiv dreptul la concediu de odihna, pe care il puteti efectua, total sau partial in perioada preavizului.
Concediu de odihna nu prelungeste durata preavizului , el se poate suprapune cu perioada de preaviz.

In caz de neefectuare, se vor compensa in bani zilelele de CO la incetarea c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz in concediu?? P-Sophie88 P-Sophie88 Buna ziua, de cate zile de concediu de odihna am drept daca imi dau demisia in luna septembrie sau octombrie? Nu am fost in concediu anul acesta si nu vrau sa ... (vezi toată discuția)
Compensare in bani a concediului neefectuat Roger25 Roger25 Buna seara, Ca angajat in firma actuala, avem dreptul fiecare la 24 zile CO / an. Pe anul ce a trecut, mi-am efectuat integral tot concediul. Luna aceasta, ... (vezi toată discuția)
Demisie VaduvaL VaduvaL Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca am avut contract pe perioada determinata pe 3 luni adica 03.06.2016-02.09.2016,iar pe 02.09.2016 am primit act aditional ... (vezi toată discuția)