avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 26 Decembrie-sarbatoare legala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

26 Decembrie-sarbatoare legala

Sant angajat cu CIM pe durata nedeterminata la o sotietate comerciala ,avand un program de 12/24-12/48.Pe data de 26.12.2011 cade tura mea de serviciu si mi-am exprimat dorinta de a fi lasat liber,la care mi s-a cerut sa fac o cerere de compensare (din orele suplimentare,efectuate comf graficului de lucru).Mentionez ca am refuzat sa fac aceasta cerere si doresc sa stiu daca nu vin la serviciu pe data de 26.12.2011 pot fi pontat lipsa.In situatia pe care o relatez santem toti turantii si conducerea face presiuni ptr a veni la serviciu.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 19:02, 22 Decembrie 2011
Daca pe data de 26.12. cade tura dvs de serviciu, in cazul lipsei de la munca angajatorul este indreptatit sa va ponteze ca fiind absent nemotivat ...
Art.139(1) Codul Muncii:
Zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt:
.......
- prima şi a doua zi de Crăciun;

Art.141Codul Muncii:
Prevederile art. 139 nu se aplica in locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.

Probabil ca desfasurat activitate intr-un astfel de loc de munca,asa incat daca prin graficul de lucru sunteti programat sa lucrati in data de 26,trebuie sa fiti prezent la programul de lucru.Daca nu va veti prezenta,veti primi un absent nemotivat si riscati sa fiti si sanctionat disciplinar ,in functie de ceea ce prevede regulamentul intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontat absent nemotivat Mcv88 Mcv88 Buna ziua , ma puteți ajuta va rog intr-o speța...in fata de 26 Decembrie am fost pontat absent nemotivat ( trebuia sa fiu tura de zi ) , in data de 24 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! la începutul lunii am decis sa încetez activitatea ... SandraMarciuc SandraMarciuc Buna ziua ! La începutul lunii am decis sa încetez activitatea la locul actual de munca, inițial voiam sa stau 2 sapt in preaviz, dar intr-un final stau ... (vezi toată discuția)
Legea nr 37/2020 aduce modificări la art 139 din codul muncii,vinerea ... Magie1 Magie1 Legea Nr 37/2020 aduce modificări la art 139 din Codul Muncii,Vinerea mare,Zilele de Paști de Rusalii daca lucrezi ești plătit cu un spor la salariu daca ... (vezi toată discuția)