avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident de masina, refuz probe biologice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident de masina, refuz probe biologice

ufff, ok, problema mea suna in felul urmator:
Sambata noaptea la 3 jum am evitat o caruta si m-am rasturnat cu masina. Nu au oprit carutasii (eu nu imi amintesc eram inconstient), dar a oprit un cuplu de moldoveni au sunat la 112, m-au scos din masina, a venit ambulanta si m-a dus la spital. Problema aia mare e ca la spital cand mi am revenit am refuzat recoltarea de probe biologice, eram baut intr-adevar, m-am certat cu politia cu doctorul, intr-un cuvant am facut-o lata de tot.
Mi-am luat un avocat care momentan nu mi da prea multe detalii .
In principiu pe mine ma intereseaza daca este totusi vreo sansa de a repara masina pe asigurarea de la Allianz Tiriac - CASCO, iar a doua problema ar fi mi se va face dosar penal, voi primi doar o amenda penala? Mai raman cu permis?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:05, 24 Decembrie 2011
1.Din cate stiu eu, in contractele de asigurare casco este o prevedere care spune ca atunci cand dauna provine ca urmare a savarsirii unei infractiuni cu intentie, nu se accepta despagubirea...asta ins. ca nu vei putea sa repari masina.
2. Pentru dosar penal...sansele sunt aproape de 100%.
3.In cele mai multe cazuri pedeapsa este inschisoare cu suspendare. Totusi, aici un avocat bun te poate ajuta, in sensul ca poate obtine o amenda penala. In ambele cazuri permisul tau va fi anulat, iar dupa un an de zile(sau 6 luni -in cazul unei sanctiuni cu amenda penala) poti sa faci din nou cursurile auto si sa dai examenul pt obtinerea permisului.

Din pacate, ai dreptate : ai facut-o lata.
Recoltarea probelor biologice sunt probele de : saliva ,urina ,sudoare ,fecale.
Foarte putini stiu ca sangele nu este o "proba biologica" si deci pteti refuza prelevarea acesteia.
Sangele este un tesut ,iar mai multe tesuturi formeaza un organ. Prelevarea sangelui este echivalentul prelevarii unui organ ,prin urmare se violeaza integritatea corporala a persoanei.
Daca aveti un avocat bun ,puteti contesta rezultatul analizelor ,care a fost facut in mod ilegal (prin prelevare de organ si nu prin proba biologica ,asa cum spune legea)
Iar daca aveti un avocat si mai bun ,puteti da in judecata pe cei care v-au constrans la o prelevare de organ in loc de o proba biologica , violind astfel integritatea corporala ,si cerand leziuni prin introducerea de obiecte (acul in speta) in corpul dumneavoastra.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Sangele intr-adevar este un tesut, dar daca se recolteaza o proba din acest tesut nu inseamna ca se recolteaza un organ. Dpdv medical, probe biologige se pot lua din orice: tesut, organ, urina , saliva etc. Astfel, dpdv penal se poate lua proba biologica si din sange, totul e cat se poate de legal.
De asemenea, amenda penala nu puteti lua deoarece pt infractiunea savarsita este prevazuta numai pedeapsa cu inchisoare de la 2 la 7 ani.
Asigurarea va trebui sa acopere prejudiciul produs, accidentul este produs din culpa.
Probele biologice in vederea stabilirii alcoolemiei in nici un caz nu poate viola integritatea corporala a persoanei.
Prelevarea de sange este folosita ca si practica curenta (desi abuziva si ilegala) ,pentru ca nu se dispune de aparatura necesara pentru analizarea probelor biologice de urina ,sudoare..etc.
Integritatea corporala a persoanei este un drept ,prin urmare nici o lege nu poate anula un drept .
Sunt persoane care refuza pana si transfuzia invocand un drept religios care trebuie respectat. Legea nu specifica in mod explicit "sange"...tocmai pentru a nu se incalca acest drept....dar se abuzeaza din lipsa de informare a persoanelor asupra drepturilor pe care le au.
Punctul de vedere al drei.O.Ilie , este pertinent.
Din cate cunosc , in acest caz nu puteti beneficia de plata daunelor produse de dvs , de catre asigurator.
Mai trebuie adaugat faptul ca in cazul in care veti fi condamnat cu suspendare , se va dispune anularea permisului de conducere , urmand la 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare , sa puteti sa va depuneti dosarul la politie , in vederea redobandirii permisului de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare alcoolemie ContSters233244 ContSters233244 Buna ziua am si o problema..#-o,acum 4 seri am fost si eu oprit de un echipaj de politie,ma`ntorceam de la chindie,precizes k nu am baut decat 4 pahare cu bere ... (vezi toată discuția)
Recoltare probe biologice ContSters71247 ContSters71247 Sunt oprit in trafic si mi se cere sa ma supun recoltarii de probe biologice (suspiciune de consum de substante interzise). Accept sa ofer probe de saliva, ... (vezi toată discuția)
Refuz recoltare probe biologice cosmin30 cosmin30 sunt chemat in instanta pentru fond-infractiuni privind circulatia pe drumurile publice(oug nr.195/2002);am fost oprit de un echipaj de politie -am suflat in ... (vezi toată discuția)