avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bon fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bon fiscal

am o intrebare: am de curand o pizzerie cu livrare la domiciliu si as vrea sa stiu cat de"obligata" sunt sa emit bon fiscal in momentul in care pleaca comanda spre client. Stiu ca trebuie sa emit acest bon fiscal in momentul in care incasez banii.dar ce fac daca nu incasez banii,adica daca comanda a fost "teapa"...pentru ca s-a intamplat de foarte multe ori.
exista vreo portita sa scap cu aceasta "chestie", adica la un control al financiarului sa spun ca emit bon ffiscal dupa ce incasez banii?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:30, 25 Decembrie 2011
Aveti obligatia sa emiteti bon fiscal la incasarea sumei de bani altfel sunteti pasibila de amenda la momentul cand se constata de cei in drept acest fapt.Cred ca puteti anula bonul sau puteti evidentia in contabilitate operatiunea de scadere a acestei sume.
emmiv2008 a scris:

am de curand o pizzerie cu livrare la domiciliu ..
...
dar ce fac daca nu incasez banii,adica daca comanda a fost "teapa"...pentru ca s-a intamplat de foarte multe ori.
exista vreo portita sa scap cu aceasta "chestie"...

pentru livrari la domiciliu, luati-va casa de marcat mobila.

Ultima modificare: Joi, 22 Decembrie 2011
ContSters233047, utilizator
cearls a scris:

emmiv2008 a scris:

am de curand o pizzerie cu livrare la domiciliu ..
...
dar ce fac daca nu incasez banii,adica daca comanda a fost "teapa"...pentru ca s-a intamplat de foarte multe ori.
exista vreo portita sa scap cu aceasta "chestie"...

pentru livrari la domiciliu, luati-va casa de marcat mobila.

Poate multi nu sunt de acord cu repetarea raspunsului, dar cred ca aici e bine sa accentuez ca asta e solutia.

Deci, luati-va una sau mai multe case de marcat mobile, in functie de cati agenti aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitante emise catre persoane fizice ContSters255863 ContSters255863 Efectuez comert la distanta si am livrat cateva bunuri catre persoane fizice, cu incasare pe baza de chitanta realizata electronic. Stiu ca nu a fost bine si ... (vezi toată discuția)
Livrari pers. fizice - casa de marcat sau facturi/chitante? mrnalexandru mrnalexandru Buna seara, Am o intrebare scurta la care nimeni nu a stiut sa imi raspunda concret, pana acum. Detin o SC prin intermediul careia doresc sa efectuez ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat pentru magazin online Ibrahim Ibrahim Buna ziua, Urmeaza sa deschid un magazin online ce comercializeaza piese auto. Este necesara casa de marcat in cazul distribuitei prin curier? Dar in cazul ... (vezi toată discuția)