avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Parintii copilului nu sunt casatoriti
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Parintii copilului nu sunt casatoriti

Buna ziua! Am o nelamurire si stiu ca dumneavoastra ma veti lamuri! Parintii copilului traiesc in concubinaj,copilul este recunoscut de tata, dar in acelasi timp pe certificatul de nastere si pe pasaport apar numele ambilor parinti. Daca mama ar dori sa pleca din Romania in Italia ,cu copilul, are dreptul sa paraseasca tara fara tatal copilului?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 19:55, 28 Decembrie 2011
Daca vreti sa calatoriti doar dvs. cu copilul in afara granitelor, aveti nevoie de acordul dumnealui exprimat in fata unui notar.
Nu are importanta ca nu sunteti casatoriti.
asa este. tatal trebuie sa se prezinte la notar si sa dea o declaratie in care spune ca este de acord ca dvs sa plecati din tara cu copilul.
Atentie, durata este determinata..... se specifica cu exactitate data la care se pleaca din tara si cu aproximatie data la care revine.
de regula declaratiile acestea se dau pe 3 luni.....
Eu sunt de parere ca o hotarare judecatoreasca de stabilire a domiciliului la mama ar duce la eliminarea necesitatii declaratiei date la notar.
Situatia imi pare intocmai cum era pe vechiul Cod al familiei vis a vis de incredintarea minorului.
Adica ar trebui deschis un proces.
Stabilire a domiciliului si incredintarea custodiei in favoarea mamei, zic eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa stiu , daca se poate adriano06041 adriano06041 ma numesc adrian , sunt cetatean roman cu acte de rezidenta la londra. am trait in concubinaj cu o femeie timp de 4 ani in londra , in urma caruia a rezultat ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului Maria-AdelaMarko Maria-AdelaMarko buna ziua! am si eu o nelamurire,am custodia totala a copilului,tatal ma poate impiedica sa plec cu copilul in italia?? (vezi toată discuția)
Calatorie cu copil minor in romania(tatal cetatean italian) alexalex2016 alexalex2016 Din articolul: În ce condiții putem călători cu copiii în străinătate?nu reiese ca eu si fiica mea de 3 ani (tatal este italian),am putea calatori in si ... (vezi toată discuția)