avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj sau de o alta forma de ajutor ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj sau de o alta forma de ajutor social?

Buna ziua!. Sunt angajat la o societate comerciala printr-o firma terta (in leasing), cu contract pe o perioada determinata de 12 luni. Intrebarea mea este daca nu-mi prelungesc contractul, beneficiez de ajutor de somaj sau alta forma de ajutor social?.
Va multumesc. Sarbatori fericite tuturor!.
Cel mai recent răspuns: sorinpocol , utilizator 09:50, 25 Decembrie 2011
Daca ati avut contract de munca cu norma intreaga si ati lucrat cele 12 luni, asa cum spuneti, dupa incetarea contractului va puteti depune actele pentru somaj.
Care este durata timpului de munca prevazuta in c.i.m.? ... intrucat stagiul minim de cotizare de 12 luni se refera la un c.i.m. cu norma intreaga si nu la un c.i.m. cu timp partial.
Multumesc mult.Contractul este cu norma intraga, 8 ore pe zi. Nu stiu cum sunt socotite zilele de concediu legal; se scad din totalul celor lucrate, ce implicatii rezulta de aici cu privire la acordarea drepturilor de somaj?
CO nu afecteaza stagiul de cotizare pentru somaj ...
Multumesc mult! O zi buna si sarbatori fericite!.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la indemnizatie pentru somaj thor2001 thor2001 Buna ziua.Va rog sa-mi precizati daca pot solicita indemnizatia pentru somaj in urmatoarea situatie: am contract de munca pe durata nedeterminata din 2006.In ... (vezi toată discuția)
Somaj si pensie- intrebare Pop Cristina Pop Cristina As vrea sa aflu va rog daca cumva suspendarile contractului de munca , concediile de studii si contractul de munca facut doar pe 2 ore de munca afecteaza la ... (vezi toată discuția)
Indemnizație de șomaj normă parțială de timp lt lt Bună ziua, O persoană care are a fost angajată în luna noiembrie 2019 cu normă întreagă de 8 ore/zi (înainte de noiembrie era neîncadrată muncă ... (vezi toată discuția)