avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vãrsta maxima pensie întretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vãrsta maxima pensie întretinere

Care este vârsta maximă până la care un părinte datorează întretinere pentru copil 26 sau 26 ani, pentru că în nici în noul Cod civil nici în art.94 din Codul familiei nu este specificată vârsta ?Este conditionată împlinirea vârstei maxime de urmarea unei forme de învăţământ ?

Până la ce data are obligatia de plata a pensiei de întretinere pentru copil de 23 ani care este la facultate cu taxa ?
Maia obligatia de a plăti dacă copilul repetă anul sau nu ia examenul de licentă ?
Vă multumesc.
Carmen Cioarec
Ultima modificare: Vineri, 23 Decembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 12:03, 23 Decembrie 2011
26 de ani, numai si numai daca dovedeste ca nu se poate intretine singur din munca... ca urmeaza cursurile unei forme de invatamant la zi
in ce act normativ este specificata virsta de 26 ani? in legea nr. 263 din 2010?
In art.499 al. 3 din noul cod civil.
Art. 499.
(1) Tatăl și mama sunt obligați, în solidar, să dea întreținere copilului lor minor, asigurându-i cele necesare traiului, precum și educația, învățătura și pregătirea sa profesională
(2) Dacă minorul are un venit propriu care nu este îndestulător, părinții au obligația de a-i asigura condițiile necesare pentru creșterea, educarea și pregătirea sa profesională
(3) Părinții sunt obligați să îl întrețină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăși vârsta de 26 de ani.
(4) În caz de neînțelegere, întinderea obligației de întreținere, felul și modalitățile executării, precum și contribuția fiecăruia dintre părinți se stabilesc de instanța de tutelă pe baza raportului de anchetă psihosocială.
Ultima modificare: Vineri, 23 Decembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara MuresanI MuresanI pana la ce varsta se acorda pensie alimenara pentru studenti si care este articolul care specifica acest lucru din noul cod civil.doresc numarul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara vasilemunteanu vasilemunteanu un copil care implineste 18 ani in 2013 aprilie si este in clasa a x a,pana la ce varsta mai primeste pensie alimentara? multumesc (vezi toată discuția)
Temei legal pensie intretinere pana la 26 ani, rog raspuns urgent Cris1971 Cris1971 Buna seara, am de trimis maine cel tarziu un raspuns la intampinarea fostului sot cu privire la marirea pensiei de intretinere, vreau sa cer in acest raspuns ... (vezi toată discuția)