avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de superficie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de superficie

Buna ziua

In urma cu 30 de ani am cumparat o gradina
In acea perioada nu se vindeau terenurile.
Dupa anii 90,mai exact in anul 2009 propietarul a vandut gradina la altcineva.
Pe acel teren avem o constructie realizata in urma cu 17 ani fara autorizatie.
Pot cere in instanta sa mi se acorde dreptul de superficie de la noul propietar?
Noul propietar a formulat si plangere in potriva mea pentru tulburare de posesie.
Ce pot face in situatia asta?
Cel mai recent răspuns: ContSters230219 , utilizator 12:55, 23 Decembrie 2011
am mai vazut aceasta tema
solicitati:
1. sa se constate ca sunteti constructor de buna credinta
2. ca avet un drept de superficie pt terenul de sub constructii/ PLANTATII - pomi ( :) )pe toata durata existentei constructiei/PLANTATIILOR
3. solicitati un drept de servitute de trecere dela constructii/ plantatii la calea publica.

Notati litigiul:luck:
1.da doresc
2.da
3.da doresc sa pot folosi in continoare cladirea
4.plangerea penala tulburare de posesie,ce pot face?

Va multumesc
pe plangerea penala nu puteti face decat sa va aparati:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de superficie kalman77 kalman77 Buna ziua In urma cu 30 de ani am cumparat o gradina In acea perioada nu se vindeau terenurile. Dupa anii 90,mai exact in anul 2009 propietarul a vandut ... (vezi toată discuția)
Bunuri din domeniul public luiza2008 luiza2008 :)Buna ziua, Va rog sa imi raspundeti la o intrebare,daca se poate: poate exista un drept de superficie in ceea ce priveste bunurile din domeniul public? Va ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil fara teren PPPP PPPP Sunt chirias al unui imobil ce este construit de o societate (A) pe terenul altei societati (B ) fara un acord scris pentru utilizarea terenului intre cele ... (vezi toată discuția)