avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de superficie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de superficie

Buna ziua

In urma cu 30 de ani am cumparat o gradina
In acea perioada nu se vindeau terenurile.
Dupa anii 90,mai exact in anul 2009 propietarul a vandut gradina la altcineva.
Pe acel teren avem o constructie realizata in urma cu 17 ani fara autorizatie.
Pot cere in instanta sa mi se acorde dreptul de superficie de la noul propietar?
Noul propietar a formulat si plangere in potriva mea pentru tulburare de posesie.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 14:09, 22 Decembrie 2011
da, puteti face si dvs o actiune in uzucapiune daca aveti cu vechiul proprietar macar o chitanta...
Avînd chitanţă de vânzare cump., nu mai este uzucapiune.Acest lucru era valabil dacă aţi fi posedat terenul dar d-voastră l-aţi cumpărat.Puteţi cere de la noul proprietar dreptul de care vorbiţi+de superficie-acesta poate să vi-l acorde sau nu.,şi ce e mai rău că vă poate pune să vă ridicaţi construcţia şi eventual şi ceva daune interese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de superficie kalman77 kalman77 Buna ziua In urma cu 30 de ani am cumparat o gradina In acea perioada nu se vindeau terenurile. Dupa anii 90,mai exact in anul 2009 propietarul a vandut ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea prefecturii in baza legii 18/1991 G_Constantin G_Constantin Buna ziua Tatal meu a mostenit de la parintii sai un teren intravilan de 1000 de metri patrati in 1973, terenul [b]nu a fost niciodata [/b]in propietatea ... (vezi toată discuția)
Pot platii retroactiv un impozit pe teren daca aceste nu este proprietata mea? georgianaelena georgianaelena Buna ziua, As dorii sa stiu daca este posibil sa platesc retroactiv impozitul pe un teren care il am in folosinta dar nu este proprietatea mea. Mentionez ... (vezi toată discuția)