avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... 2 contracte 1 singur imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

2 contracte 1 singur imprumut

Ce se intampla cand o institutie financiara nebancara intocmeste 2 contracte de acordarea a unui imptumut pentru un singur imprumut?am inteles de la cineva ca se anuleaza ambele contracte,este


Cel mai recent răspuns: danzarra , utilizator 12:54, 28 Decembrie 2011
depinde de clauzele contractuale... depinde daca nu cumva au fost facute 2 exemplare ale aceluiasi contract, fiind deci, vorba de un singur contract cu 2 exemplare originale
nu este contract in dublu exemplar ci a gresit cel ce l-a intocmit,la o zi distanta a mai facut un con un contract in acelasi scop,acum eu detin ambele contracte,este un contract de imprumut de la o institutie financiara nebancara{ICredit},am inteles ca se pot anula cel de-al 2 lea contract
problema ridicata de Dvs este una interesanta.incerc sa va edific:
-in primul rand, este posibil ca o persoana sa antameze doua credite diferite(chiar daca suma este identica) de la o institutie de credit(bancara sau nu).Acest lucru va depinde de gradul de exigibilitate al solicitantului(de obicei).
-ce este relevant-incheierea in forma scrisa a unui contract de imprumut este doar un prim pas; acesta incepe sa isi produca efectele doar de la data la care se remite efectiv imprumutul(bani in genere)catre solicitant!!Ori, acest lucru trebuie dovedit prin : varsamant bancar, chitanta ,etc.
Ca atare,in cazul in care exista "in concreto" dovada efectuarii plati a ambelor sume de bani aferente imprumuturilor si contractele isi vor produce imediat efectele juridice.
A se solicita anularea unui contract de imprumut:
-trebuie cu alte cuvinte dovedit faptul(printre altele) ca nu s-a remis efectiv suma de bani de catre respectiva institutie(sau dovada punerii sumei la dispozitia solicitantului in vreun cont anume desemnat in contract,etc)
-a fost viciere de consimtamant, etc
av zagrean g
initial s-a intocmit un contract,a 2 zi a venit acelasi reprezentant{slab pregatit}zicandu-mi ca s-au facut greseli in primul contract si k tre sa facem alt contract,ambele contracte au ramas la mine,in acest caz se anuleaza sau nu contractele?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu primit de familie dupa deces debitor CarmenCK CarmenCK Titlu executoriu primit de familie dupa decesul debitorului in urma unui imprumut ramas neachitat la o institutie nebancara. Nu exista contract, nimeni nu stie ... (vezi toată discuția)
Termen cesionare creanță cornel2222 cornel2222 Bună ziua, vreau sa știu va rog frumos cât timp are dreptul o instituție financiara nebancara sa tine contractul de credit, după cât timp este cesionat ... (vezi toată discuția)
In cate exemplare se intocmeste un contract de vanzare cumparare a unui autovehicul? opc25 opc25 in cate exemplare se intocmeste un contract de vanzare cumparare a unui autovehicul? (vezi toată discuția)