avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Specimen semnatura bilet la ordin brd
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Specimen semnatura bilet la ordin brd

Buna. As avea nevoie urgent de ajutor in urmatoarea problema. Sotia unui prieten a luat credit de la banca in 2005 sau 2006, pentru firma, in 2009 a vandut-o, divortat si a plecat afara. In 2010 i-a venit prietenului meu somatie sa plateasca 23500, in calitate de avalist a firmei fostei sotii. Nu a platit, iar acum in decembrie a venit execuarea. Exista un bilet la ordin din 2006 care a
fost scadent in decembrie 2011 emis de firma sotiei lui si semnat de prietenul meu in 3 locuri inclusiv la avalist. Faza e ca el nu e convins ca a semnat biletul. Acum a aflat si ca a fost numit administrator la fosta firma, in actul adit. la contractul constitutiv, dar insa a presta nici o activitate de genul acesta, el fiind rezident cu garzi multe, si probabil nici nu era pontat. Intrebarea mea e daca a existat in 2006 specimen de semnatura ltfa brd si daca se poate anula suma de plata, in cazul in care s-a falsificat semnatura pe bilet sau dc totusi a semnat, daca nu e pontat ca administrator mai sunt valabile semnaturile? Sper ca ati inteles ceva din ce am scris si sper sa ma ajutati. Va multumesc si sarbatori fericite.
Cel mai recent răspuns: av.T.M. , utilizator 11:09, 28 Decembrie 2011
Buna.
Cand a fost numit administrator la societate trebuia sa dea si o declaratie pe propria raspundere in forma autentica. Asta inseamna ca a fost la notar si ca el intr-adevar a dat acea declaratie. Daca a semnat acel bilet la ordin e destul de dificil sa fie exonerat de raspundere. Faptul ca nu a fost pontat ca administrator nu are din punctul meu de vedere nici o importanta. Este o situatie delicata. Eventual sa demonstrati ca semnatura nu este a lui daca intr-adevar asa e...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Cai de atac executare silita re.ne. re.ne. Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat: in anul 2005 am fost rugata de un prieten sa devin asociat cu 10 % in firma pe care intentiona sa o ... (vezi toată discuția)
Semnaturi pe bilete la ordin kordo kordo Buna ziua . La un credit bancar pt societate comerciala , cu garantie imobiliara , am semnat cu asociatul doua bilete la ordin , iar pe aceste bilete au mai ... (vezi toată discuția)