avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar cu chiriasi rai platnici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar cu chiriasi rai platnici

Buna ziua! In octomrie 2010 am inchiriat un apartament pe baza unui contract de inchiriere cu martor. Din luna mai 2011 chiriasii nu mi-au achitat chiria si au disparut din tara pana in luna octombrie 2011 s-au intors si mi-au achitat chiria pe lunile mai si iunie 2011 dupa care nu au achitat nimic de 2 luni ma chinui sa scot chiria de la ei si nu reusesc am intentat proces de evacuare hotarare presidentiala cu urgenta. Mentionez ca cheltuielile de intretinere la Electrica si Apa nu au fost achitate drept urmare am fost de 2 ori debransata de la aceste servicii contractele de furnizare fiind pe numele meu facute. Prin urmare ei in noiembrie s-au intors in casa si dat fiind faptul ca au fost debransati si plata cheltuielilor a fost facuta de mine (am chitantele) eu am cerut la Electrica si Apaterm sa nu mai fie legati la retea, astfel ei au umblat la contoare si s-au legat abuziv. Acum situatia sta in felul urmator: s-au dus la Electrica si si-au transcris contractul pe numele lor fara acordul meu. In 10 ianuarie am procesul am sanse sa-l castig? El nu recunoaste ca nu mi-a achitat chiria,dar eu am martori ca nu mi-au achitat-o care au fost prezenti in noiembrie 2011 cand am primit chiria pe doar 2 luni retroactiv. Acum sunt restanti cu chiriile pe lunile iulie 2011-decembrie 2011. In mai am facut o declaratie la notariat de care chiriasul a avut nevoie ca sa depuna aceasta delaratie la un proces de-al lui avand o ordonanta presedentiala ca are nevoie sa intre in acel imobil deoarece nu are unde locui (ca sa obtina acel imobil), in aceasta declaratie scrie ca pana la data de 30 august trebuie sa evacueze spatiul meu deoarece eu vand apartamentul si ca i-mi datoreaza suma reprezentand cv chiriilor neachitate , dar aceasta declaratie a fost semnata de mine doar am dat-o doar eu si am inregistrarea video de la notar ca el a fost prezent si a preluat aceasta delaratie pe care ulterior a depus-o la un proces de-al lui. Aceasta inregistrare plus confirmarea notarului plus ca chiriasul a depus aceasta declaratie la un proces de-al lui ma ajuta cu ceva in procesul de evacare? Va rog ajutati-ma cu niste sfaturi ce as putea face cu acesti indivizi ca sa-i pot evacua. Daca am sanse sa castig acest proces dat fiind faptul ca au un contrat valabil pana in oct 2012? In contract scrie la rezilierea contractului ca: pentru nerespectarea oricerei dintre clauzele contractuale chiriasul este nevoit ca in termen de 5 zile sa paraseasca apartametul fara orice procedura juridica. Nu pot comunica cu ei, m-au amenintat in propria mea curte (am depus reclamatie la politie) pentru ca am venit dupa chirie. Mi-am facut de treaba cu gaborii, acum in intampinare la cererea mea de evacuare ei spun ca sun buni gospodari ca mi-a achitat cheltielile si chiriile si ca sunt rasista. Inainte de proces voi merge la ziar si televiziune, e imposibil asa ceva sa vina un nesimtit si sa faca ce vrea in proprietatea ta fara acordul tau. Daca eu demonstrez ca el a depus la un proces de-al lui acea declaratie facuta la notar de mine pot sa depun o plangere impotriva lui pentru violare de domiciliu si tulburare in posesie la procuratura ? Pentru ca el a depus o astfel de plangere la procuratura impotriva mea cum ca eu la sf lui octombrie am intrat in casa si le-am impachetat hainele in saci si le-am pus la usa.
Va multumesc anticipat si astept un raspuns de la Dvs.
Cel mai recent răspuns: dobondigabriela , utilizator 10:59, 15 Ianuarie 2012
Lor li se poate admite ordonanta presedintiala.
Dvs. veti recupera banii pe ultimele luni si despagubiri pt distrugerile din casa pe fond, unde aveti toate sansele, fondul nu are nici o legatura cu ordonantele presedintiale.
Ei inca au un titlu valabil, pana la reziliere.
dar pe fond am cerut si rezilierea contractului, in afara de plata daunelor si a chiriilor restante. pot obtine si rezilierea contractului? si cum trebuie sa procedez dupa daca castig? scuze pentru insistenta dar sunt foarte dezamagita. multumesc pentru raspunsuri.
Dupa ce castigati, investiti hotararea si apelati la un executor judecatoresc. Acesta vine cu mascatii si ii scoate pe respectivii in strada si ii executa silit pt sumele obtinute.
Nu aveti avocat?
Am avocat, dar cum sunt multi avocati de la noi nu prea au timp de tine...dupa ce i-am achitat onorariul intreg... plus ca e bine sa te informezi din mai multe parti. Va multumec din suflet ca v-ati facut timp pentru a-mi raspunde ..sunt foarte dezamagita de justitia romana, i-mi pare rau ca m-am intors in tara dupa ani de munca in strainatate....chiar vreau sa plec definitiv si sa uit ca exista Romania, degeaba romanii sunt isteti, dar sunt si f multi romani hoti, needucati, rau intentionati, corupti s.a.m.d. plus ca tara noastra e condusa de golani ...ei, nu ca in alta parte nu ar fi asa, dar totusi parca e altfel. Numai daca traiesti mai multi ani in alta tara vezi diferenta. Aici numai banul vorbeste. Suntem plini de tigani care ne strica imaginea peste tot in lume...pacat ca a murit Antonescu...ii termina demult.Sunt multi copii romani care nu i-si permit sa mearga la scoala din lipsa banilor , iar nenorocitii de tigani sunt scoliti pe banii nostri...nu e corect. Da ...urasc tiganii mai ales dupa ce ne-au murdarit numele peste tot. Deci ca sa nu deraiez f mult de la subiect....nu vad cum dupa ce demonstrez cu acte ca indeplinesc 4 conditii pentru a obtine ordonanta presedintiala de evacare , aceasta mi se respinge? Chiriasul nu achita de 7 luni chiria, distruge casa, nu achita utilitatile de 6 luni, declaratie notariala ca in 30 august 2011 i-mi va evacua casa si urgenta...pe baza acestor dovezi mi se respinge ordonanta.au Boc Ce mai trebuie sa aduc ca dovezi ca sa-i pot da afara din imobilul meu? sa le dau in cap? De ce nu-i tine judecatoarea la ea acasa pe gratis? sau nenorocitul de Boc? Din cauza lor romanii mor de foame, tineri destepti pleaca, vor ramane tiganii ca in Ungaria, ca sunt buni la alegeri ...multi si prosti.
dobondigabriela a scris:

Buna ziua! In octomrie 2010 am inchiriat un apartament pe baza unui contract de inchiriere cu martor. Din luna mai 2011 chiriasii nu mi-au achitat chiria si au disparut din tara pana in luna octombrie 2011 s-au intors si mi-au achitat chiria pe lunile mai si iunie 2011 dupa care nu au achitat nimic de 2 luni ma chinui sa scot chiria de la ei si nu reusesc am intentat proces de evacuare hotarare presidentiala cu urgenta. Mentionez ca cheltuielile de intretinere la Electrica si Apa nu au fost achitate drept urmare am fost de 2 ori debransata de la aceste servicii contractele de furnizare fiind pe numele meu facute. Prin urmare ei in noiembrie s-au intors in casa si dat fiind faptul ca au fost debransati si plata cheltuielilor a fost facuta de mine (am chitantele) eu am cerut la Electrica si Apaterm sa nu mai fie legati la retea, astfel ei au umblat la contoare si s-au legat abuziv. Acum situatia sta in felul urmator: s-au dus la Electrica si si-au transcris contractul pe numele lor fara acordul meu. In 10 ianuarie am procesul am sanse sa-l castig? El nu recunoaste ca nu mi-a achitat chiria,dar eu am martori ca nu mi-au achitat-o care au fost prezenti in noiembrie 2011 cand am primit chiria pe doar 2 luni retroactiv. Acum sunt restanti cu chiriile pe lunile iulie 2011-decembrie 2011. In mai am facut o declaratie la notariat de care chiriasul a avut nevoie ca sa depuna aceasta delaratie la un proces de-al lui avand o ordonanta presedentiala ca are nevoie sa intre in acel imobil deoarece nu are unde locui (ca sa obtina acel imobil), in aceasta declaratie scrie ca pana la data de 30 august trebuie sa evacueze spatiul meu deoarece eu vand apartamentul si ca i-mi datoreaza suma reprezentand cv chiriilor neachitate , dar aceasta declaratie a fost semnata de mine doar am dat-o doar eu si am inregistrarea video de la notar ca el a fost prezent si a preluat aceasta delaratie pe care ulterior a depus-o la un proces de-al lui. Aceasta inregistrare plus confirmarea notarului plus ca chiriasul a depus aceasta declaratie la un proces de-al lui ma ajuta cu ceva in procesul de evacare? Va rog ajutati-ma cu niste sfaturi ce as putea face cu acesti indivizi ca sa-i pot evacua. Daca am sanse sa castig acest proces dat fiind faptul ca au un contrat valabil pana in oct 2012? In contract scrie la rezilierea contractului ca: pentru nerespectarea oricerei dintre clauzele contractuale chiriasul este nevoit ca in termen de 5 zile sa paraseasca apartametul fara orice procedura juridica. Nu pot comunica cu ei, m-au amenintat in propria mea curte (am depus reclamatie la politie) pentru ca am venit dupa chirie. Mi-am facut de treaba cu gaborii, acum in intampinare la cererea mea de evacuare ei spun ca sun buni gospodari ca mi-a achitat cheltielile si chiriile si ca sunt rasista. Inainte de proces voi merge la ziar si televiziune, e imposibil asa ceva sa vina un nesimtit si sa faca ce vrea in proprietatea ta fara acordul tau. Daca eu demonstrez ca el a depus la un proces de-al lui acea declaratie facuta la notar de mine pot sa depun o plangere impotriva lui pentru violare de domiciliu si tulburare in posesie la procuratura ? Pentru ca el a depus o astfel de plangere la procuratura impotriva mea cum ca eu la sf lui octombrie am intrat in casa si le-am impachetat hainele in saci si le-am pus la usa.
Va multumesc anticipat si astept un raspuns de la Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract chirie expirat - chiriasul refuza sa paraseasca imobilul. edward_zone edward_zone Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Eu, persoana fizica, am inchiriat catre o persoana juridica un spatiu comercial. Chiriasul a uitat de 3 luni sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de chiriasi rauvoitori Rmilitaru Rmilitaru Buna ziua Am o casa in Timisoara, care pana in iunie 2012 a fost inchiriata cu contract unei familii; datorita restantelor mari la chirie, nu am mai prelungit ... (vezi toată discuția)
Evacuarea din case nationalizate redobandite de fostii proprietari monicadicu monicadicu buna, sunt monica! locuiesc in timisoara, intr-un apartament dintr-o casa nationalizata. urmasii proprietarului au castigat in instanta casa, si au vanduto. ... (vezi toată discuția)