avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata caldura la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata caldura la intretinere

Este normal daca un apartament in care nu locuieste nimeni, cu 0 persoane trecute la intretinere are de achitat 320 RON la caldura, In conditiile in care un alt apartament de acelasi fel are de achitat 400 RON cu 4 persoane?. Raspunsul administratorului este ca asa se face repartitia pe apartament ca asa scrie in regulament.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 01:56, 26 Decembrie 2011
In conditiile in care apartamentul nu detine montate repartitoare de costuri,respectiv indiferent daca este sau nu locuit ,agentul termic tranziteaza elementele de calorifer,este temeinica impunerea
si daca exista repartitoare dar administratorul refuza sa mai fie folosite in tot blocul?
Pai in ce baza refuza administratorul sa mai fie folosite repartitoarele?
Asociatia de proprietari - sau locatari este a locatarilor, administratorul este ales de catre locatari (cel putin asa ar trebui), deci administratorul nu poate face el de capul lui, doar daca are consimtamantul a 50% + 1 din locatarii blocului.
Cat priveste impartirea facturii de energie termica pe scara, ea tine de prezenta in aparamente a repartitoarelor si a impartirii pe cota-indiviza a spatiilor comune, nu tine de nr. de persoane.
Administratorul este un angajat al asociatiei (deci al proprietarilor), nu ales, presedintele si comitetul sunt alesi.

Trebuie sa va documentati cine a hotarat / decis incetarea calculului la caldura pe baza indicatiilor repartitoarelor si daca numai administratorul a decis asta la presiunea catorva proprietari, puteti reclama acest lucru la presedintele asociatiei sau la primarie.
Hotararea de a nu mai folosi repartitoarele trebuie sa o ia o majoritate a proprietarilor, desi aceasta hotarare poate fi si ea atacata deoarece obligativitatea masurarii consumului cu repartitoarele este prevazuta in Legea 325/2006.

Daca repartizarea se face in lipsa repartitoarelor, adica la pausal, aceasta este in functie de cota-parte indiviza (suprafata), nu de nr. de persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu impartirea caldurii pe apartamente din cauza unei doamne administratoare care nu respecta legea Ciofu01 Ciofu01 In blocul in care locuiesc eu mai bine de jumatate din apartamente au schimbate caloriferele. Eu nu am reusit sa imi schimb caloriferele iar blocul nu are ... (vezi toată discuția)
Renunt la repartitoare goby goby Suntem 52 de apartamente si toate au repartitoare.Firma cu care avem contract de cativa ani buni ne obliga sa schimbam repartitoarele pentru ca li s-au uzat ... (vezi toată discuția)
Energie termica- repartitoare amk1243 amk1243 Intr-un apartament nelocuit cu repartitoare pe cele 4 calorifere, au fost montate robinete termostat de catre firma furnizoare in anii trecuti. Intrucat in ... (vezi toată discuția)