avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Eu sunt in concediu pentru cresterea copilului, sotul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Eu sunt in concediu pentru cresterea copilului, sotul poate sa fie coasigurat?

Buna ziua!Sunt in perioada indemnizatiei de crestere copil,sotul meu nu are medic de familie,are niste probleme de sanatate care necesita spitalizare,operatie etc.Cum poate sa beneficieze o adeverinta pt spitalizare dar pe numele meu,eu am medic de familie.Ce adeverita trb mai exact si de unde o pot avea eu,nde trebuie mai exact sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:08, 22 Iunie 2019
ok,am inteles,va multumesc.
Buna dimineata,

Imi cer scuze ca va deranjez, ati reusit sa rezolvati ceva?Si eu sunt in CIC, sotul fiind in aceeasi situatie......Ati reusit sa-l luati coasigurat?Multumesc frumos!!
Buna seara, sunt in aceasi situatie cu coasiguratul, am sunat la Casa de Sanatate si mi-au spus ca atat timp cat sunt acasa pt crestere copil, coasiguratul nu mai beneficiaza de acest statut sa zic asa...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs. sunteti asigurata la sanatate fiind in CCC.

Daca dvs. sunteti asigurata , sotul poate fi coasiguratul dvs.
Ultima modificare: Joi, 14 Decembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pe scurt, un parinte aflat in concediul de crestere al copilului, NU poate lua coasigurat(i).

Dupa o saptamana de umblat dupa acte conform raspunsurilor de mai sus, la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti mi s-a spus ca nu se poate, atat la informatii, cat si la ghiseu.

In cazul mentionat, sotul trebuie sa plateasca la ANAF-ul local contributia pentru a beneficia de asigurare.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2018
andreeamanole, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am 20 de ani, sunt însărcinată și nu am venit, ... Ionela 20 Ionela 20 Bună ziua. Am 20 de ani, sunt însărcinată și nu am venit, mai am un copil și soțul meu ia indemnizație pentru creștere copil. Am fost la doctorul de ... (vezi toată discuția)
Coasigurat - unde se depun actele, pot pastra acelasi medic de familie? irina_irina irina_irina Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema legata de calitatea de coasigurat. Situatia mea este urmatoarea: in momentul de fata eu nu lucrez, ... (vezi toată discuția)
Asigurare in sistemul public de sanatate camellia_camy camellia_camy As dori sa va rog daca se poate sa-mi raspunde-ti la urmatoarea intrebare: In cazul in care sotia este incadrata cu carte de munca si plateste asigurarile la ... (vezi toată discuția)