Cum se poate recupera imobilul unei societati comerciale srl intrate in insolventa.Exista vreo posibilitate ca fostul administrator al societatii in cauza sa treaca imobilul de pe numele societatii intrata in insolventa, pe numele sau? Va multumesc!
Administratorul statutar nu mai poate fara acordul administratorului judiciar/lichidatorului judiciar desemnat de catre judecatorul sindic sa efectueze nicio operatiune care sa diminueze patrimoniul societatii pana cand nu vor fi platite toate datoriile. Asadar luati legatura cu administratorul judiciar/lichidatorul judiciar pentru a vedea in concret ce se poate intreprinde in avantajul dvs.
Multumesc pentru raspuns! Societatea in cauza nu mai are nici un fel de datorie catre stat. Din discutia purtata cu administratorul lichidatorului judiciar, am inteles ca s-ar putea face ceva ca imobilul sa treaca pe numele fostului administrator, insa vad ca tergiverseaza, nu face nimic concret si ma intrebam daca nu poate face fostul administrator vreun demers in instanta pentru a rezolva cumva aceasta situatie.
Una din atributiile administratorului judiciar este aceea de a supraveghea operatiunile de gestionare a patrimoniului debitorului. art. 20 lit. e din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei. In situatia in care acesta nu-si indeplineste atributiile sau si le indeplineste cu rea credinta va puteti adresa instantei ( judecatorului sindic) art. 22 alin. 3 din aceeasi lege.
E imperios necesar sa cunoasteti cine este administratorul judicar/lichidator judiciar al societatii comerciale srl, inrate in faliment.
Acest administrator judiciar/lichidator jusiciar este numit de catre judecatorul sindic.
Administratorul societatii nominalizat prin statutul societatii nu poate face nimic cu patrimoniul societatii pana cand societatea nu isi achita datoriile.
Articolul din legea 85/2006 incident in aceasta speta este urmatorul
"Art. 133. - Dacă creanţele au fost complet acoperite prin distribuirile făcute, judecătorul-sindic va pronunţa o sentinţă de închidere a procedurii falimentului şi de radiere a debitorului din registrul în care este înmatriculat:
a) chiar înainte ca bunurile din averea debitorului să fi fost lichidate în întregime, în cazul în care toţi asociaţii persoanei juridice sau persoana fizică, după caz, solicită acest lucru în termen de 30 de zile de la notificarea lichidatorului făcută administratorului special, urmând ca bunurile să treacă în proprietatea indiviză a asociaţilor/acţionarilor, corespunzător cotelor de participare la capitalul social;"
din care rezulta ca toate creantele trebuie acoperite ( nu numai cele catre bugetul statului ) si asociatii trebuie sa solicite distribuirea bunului in natura
Insolventa
ildico_erica
Buna ziua
Firma sotului meu este in insolventa(faliment) din 2013.Saptamana trecuta s-au valorificat prin licitatie 2 din cele 3 bunuri pe care le avea.Va ... (vezi toată discuția)