Buna ziua
Firma sotului meu este in insolventa(faliment) din 2013.Saptamana trecuta s-au valorificat prin licitatie 2 din cele 3 bunuri pe care le avea.Va rog sa-mi spuneti la ce curs se calculeaza euro(au fost vadute cu 5306€) si daca suma acopera datoria pe care o are la fisc ce se intampla cu al treilea bun?
Multumesc.
1. Verificati, mai intai, daca in procesul verbal de atribuire nu cumva pretul a fost, de fapt, trecut in lei sau in euro cu echivalent in lei, iar plata efectiva a fost facuta in lei. Nu cred ca lichidatorul judiciar incaseaza pretul in valuta. Procesul verbal vi-l poate pune la dispozitie lichidatorul judiciar.
Avand in vedere faptul ca valoarea-prag a datoriilor este de 45.000 lei, suma de 5.306 euro nu ar fi suficienta pentru stingerea tuturor creantelor din tabelul de creante.
2. Din exprimarea dumneavostra inteleg ca nu mai sunt alti creditori. In aceasta situatie sunt aplicabile dispozitiile art. 133 din Legea 85/2006: Dacă creanţele au fost complet acoperite prin distribuirile făcute, judecătorul-sindic va pronunţa o sentinţă de închidere a procedurii falimentului şi de radiere a debitorului din registrul în care este înmatriculat:
a)chiar înainte ca bunurile din averea debitorului să fi fost lichidate în întregime, în cazul în care toţi asociaţii persoanei juridice sau persoana fizică, după caz, solicită acest lucru în termen de 30 de zile de la notificarea lichidatorului făcută administratorului special, urmând ca bunurile să treacă în proprietatea indiviză a asociaţilor/acţionarilor, corespunzător cotelor de participare la capitalul social;
b)în toate celelalte cazuri, procedura se închide numai după lichidarea completă a activului, eventualele sume reziduale ultimei distribuiri urmând a fi depuse într-un cont la dispoziţia asociaţilor sau persoanei fizice, după caz.
Inchidere procedura
marict
va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta
- ma aflu in procedura de faliment
- am depus bani in contul unic suficienti pentru a se acoperi ... (vezi toată discuția)
Art. 132
rrocambole
Conform Art. 132 al Legii nr.85/2006
,,O procedura de faliment va fi inchisa atunci cand judecatorul-sindic a aprobat raportul final, cand toate fondurile sau ... (vezi toată discuția)