avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... inchidere procedura
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

inchidere procedura

va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta
- ma aflu in procedura de faliment
- am depus bani in contul unic suficienti pentru a se acoperi intreg pasivul in ideea ca am in patrimoniu anumite bunuri vis-a-vis de care as vrea sa nu se ajunga la vanzare ci dupa distribuire sa mi se restituie in baza art. 133 lit a din legea insolventei
- exista raport de distribuire necontestat insa s-a dispus inlocuirea lichidatorului pe care l-am avut pana acum
- lichidatorul nou mai poate sa imi vanda bunurile sau este obligat doar sa faca distribuirea si sa intocmeasca raport de inchidere in conditiile art. 133 lit a

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: marict , utilizator 17:08, 19 Ianuarie 2012
Am si eu o intrebare ... de ce s-a dispus inlocuirea lichidatorului la finalul procedurii si in conditiile in care toate creantele vor fi acoperite ???
La intrebarea dvs
este obligat doar sa faca distribuirea si sa intocmeasca raport de inchidere in conditiile art. 133 lit a

multumesc mult pt raspuns
referitor la intrebarea dvs e f mult de povestit - si noi ne-am intrebat...insa asa e legea - in principiu insa pt ca principalul meu creditor intrase si el in faliment iar lichidatorul acestuia nu s-a inteles de fel cu lichidatorul meu
revin cu o noua problema - legata tot de acest subiect
noul lichidator nici nu vrea sa auda de inchidere in conditiile art 133 lit a el vrea sa lichideze/vanda tot cu orice pret
il pot obliga in vreun fel sa faca distribuire si respectiv art. 133
daca nu am vreo alta posibilitate sa ma apar impotriva lui care inloc sa apere intersele mele le apara doar pe ale lui - plangere penala, sesizare la unpir sau ceva...

multumesc anticipat
"a) chiar înainte ca bunurile din averea debitorului să fi fost lichidate în întregime, în cazul în care toţi asociaţii persoanei juridice sau persoana fizică, după caz, solicită acest lucru în termen de 30 de zile de la notificarea lichidatorului făcută administratorului special, urmând ca bunurile să treacă în proprietatea indiviză a asociaţilor/acţionarilor, corespunzător cotelor de participare la capitalul social;"
Cerere catre jud sindic in acest sens - distribuirea sumelor din contul de lichidare si achitarea creditorilor , distribuirea activelor ramase care asociati
multumesc mult
asa am si facut sper sa am castig de cauza

o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 132 rrocambole rrocambole Conform Art. 132 al Legii nr.85/2006 ,,O procedura de faliment va fi inchisa atunci cand judecatorul-sindic a aprobat raportul final, cand toate fondurile sau ... (vezi toată discuția)
Recuperare imobil de la o societate in insolventa cardase cardase Cum se poate recupera imobilul unei societati comerciale srl intrate in insolventa.Exista vreo posibilitate ca fostul administrator al societatii in cauza sa ... (vezi toată discuția)
Insolventa ildico_erica ildico_erica Buna ziua Firma sotului meu este in insolventa(faliment) din 2013.Saptamana trecuta s-au valorificat prin licitatie 2 din cele 3 bunuri pe care le avea.Va ... (vezi toată discuția)