avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie

Actualmente ma aflu in concediu de crestere copil pana la varsta de 1 an. Imi puteti spune daca aleg sa revin la serviciu inainte de implinirea unui an cu doar o luna pot beneficia de cei.500 lei pana la implinirea a 2 ani?
Cel mai recent răspuns: Kanebo , utilizator 22:30, 27 Decembrie 2011
Conform art.7, alin.1 din OUG 111/2010, se acorda indemnizatie de crestere copil, persoanelor care au optat pentru concediu si indemnizatie pana la vartsta de un 1 an a copilului. in cuantum de 75% din media veniturilor (art.2, alin.1 si 2). Aceste persoane au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum de 500 lei/luna pana la varsta de 2 ani a copilului, in cazul in care isi reiau activitatea inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului.
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Da, veti beneficia de stimulentul de insertie in valoare de 500 lei daca reveniti la serviciu inainte de implinirea de catre copil a varstei de 1 an ... in acest sens, trebuie sa depuneti la angajator cererea de reluare a activitatii ...
1. Legea nu precizeaza cu cat timp inainte de a implini copilul 1 an trebuie sa reluati activitatea pentru a beneficia de stimulentul de insertie.

2. Asadar puteti sa reveniti la serviciu oricand chiar si cu o zi inainte de a implini copilul 1 an.

3. Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM, incepand cu data cu care doriti dvs.
Va multumesc! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura incetare suspendare cim inainte de termen Andrei Gica Andrei Gica Buna ziua. Un angajat aflat in concediu crestere copil pana la implinirea varstei de 1 an (adica pana in 24 aprilie 2012) doreste sa revina la munca mai ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie Tonia30 Tonia30 Buna ziua. Ca sa primesc stimulentul de 500 de lei de la primarie stiu ca trebuie sa ma intorc la serviciu pana sa implineasca copilul 1 an. Daca fetita mea ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie daniela-dinu daniela-dinu Buna ziua, Am si eu o nelamurire, daca ma puteti ajuta. O sa nasc cat de curand si as vrea sa ma intorc la serviciu mai devreme de implinirea varstei ... (vezi toată discuția)