avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INDIVIZIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INDIVIZIUNE

COSTURI,TIMBRAU,REPREZENTARE,FINALIZARE
1.UN COPROPRIETAR POATE FI REPREZENTAT IN INSTANTA IN CADRUL PROCESULUI DE INDIVIZUNE DE UN ALT COPROPRIETAR CARE ESTE IN ACELASI PROCES ?
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2011
CALIOPI NEDELCU, Contabil
Cel mai recent răspuns: Gela Gavrila , Consilier juridic 01:23, 19 Ianuarie 2012
Un coproprietar poate fi reprezentat de un altul daca cei 2 nu au interese contrare (de ex. unul reclamant si celalalt parat).
Da poate fi reprezentat in proces daca partile nu au interese contrare asa cum a precizat si doamna avocat insa reprezentarea se poate face pe baza unui mandat (procura judiciara incheiata la notariat),sau prin declaratie verbala in fata instantei de judecata.Deci numai in cazul cand coindivizarii nu sunt :unul reclamant si celalalt parat.
O seara buna si sarbatori fericite
Da . Va multumesc foarte mult pentru raspuns.In speta respectiva suntem trei coindivizari , fiecare cu 1/3 - doi (eu si doamna Copetchi) cu centract vinzare cumparare iar a treia parte - mostenire .Nu reusim sub nici o forma sa ne intelegem cu a treia parte.In acesta idee m-am gindit sa deschid acest proces de indiviziune.Pentru a fi mai simplu m-am gindit sa cer instantei sa atribuie intreaga proprietate ''celei de a trea parti'' iar acesta sa ne despagubeasca , tinind cont de faptul ca ''cea de a treaia parte '' locuieste acolo. In aceasta idee ne-am gindit ca pentru a bu bate drumurile toti la proces , sa ne reprezentam ...Ce parere aveti ??

LA MULTI ANI , SARBATORI FERICITE TUTUROR . SI SA SCAPAM DE PROCESE CIT MAI REPEDE !!!=D>

P.S.
Am facut o plingere penala impotriva ''celei de a treia parti'' , care nu ne permite accesul la proprietate i, totodata ''cea de a treia parte'' a facut fel de fel de modificari cladirii , fara a ne consulta . Neplacut...
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2011
Buna seara
Da puteti cere atribuirea imobilului celei de-a treia parti si sa fiti despagubiti ,dar dansul a facut ibunatatiri si cu scopul de a diminua valoarea ce trebuie sa va despagubeasca adica a sultelor ce va revin.Daca sunteti de acord cu cel de-al doilea coindivizar puteti mandata sau puteti fi mandatat pentru reperzentare la proces.A-ti facut plangere pentru tulburare de posesie si a-ti rezolvat ceva?
Cel mai bine mergeti pe partaj judiciar cu atribuirea in proprietate,dar daca nu are bani sa va despagubeasca veti cere plata integrala a sultelor si nu in rate .Instanta va numi un expert cadastral sau evaluator si veti cere valoarea de pe piata notariala ca sa nu fiti in dezavantaj cu despagubirea,apoi in urma hotararii executorul va scoate imobilul la licitatie.
Da am facut pligere de tulburare de posesie . In luna ianuarie pe data de 20 merg la Cimpina la politie si vom vedea ce si cum . Cei care locuiesc acolo invoca faptul ca ei au locuit acolo etc etc , au facut fel de fel de imbunatatieri ....Eu nu le-am cerut sa faca imbunatatiri . Acolo am copilarit si vroiam sa ramina conservat , sa ramina asa cum mi-a fost lasat de bunica mea . Este complicat...Asteapta termenul si cred ca au fost invatati sa ceara uzucapiune sau nu mai stiu ce . Oricum eu depun actiunea de indiviziune acum in ianuarie . Am obtinut o imputernicire notariala de la cealalta parte (cu care nu am probleme ) in sensul ca pot vinde partea ei . Eu am sa mi-o vind mie . Asa ca am acolo 2 parti iar cei care fac probleme , ramin cu o singura parte . 2 la 1 ...Eu vreau sa procedez in felul urmator : pentru a nu ma complica , in cadruc cererii de indiviziune cer direct fara alte comentarii sa se faca evaluarea si sa fiu despagubit . Ce parere aveti ??

In alta ordine de idei : la depunerea actiuni ttrebuie achitata o taxa de timbru . Taxa este o cota parte din evaluarea ''din ochi'' obiectului actiunii . Cind ''evaluez'' , evaluez si depun cota din intreg sau din cea 1/3 care mi se cuvine ?

Oricum , va tin la curent cu ce se intimpla cu plingerea pentru tulburare de posesie .

DACA NU AU BANI SA MA DESPAGUBEASCA , SE SCOATE LA LICITATIE ,DAR NU SE VA VINDE NICIODATA DATORITA AM PLASAMENTULUI .

IN CONCLUZIE ??! :hammer:
Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2011

Alte discuții în legătură

Nu vrem sa cedam cota din mostenire camy2555 camy2555 Vreau sa va cer parerea intro problema,si anume:bunicii sotului meu au decedat ,iar apartamentul ce il aveau a ramas mostenire copiilor(primul din ei are cota ... (vezi toată discuția)
Buna ziua energy_for_life energy_for_life daca detin cota de 5/8 din casa,asta insumand 2/8 contract de intretinere plus mostenire 3/8,si incerc sa fac iesire din indiviziune cu despagubire cota parte ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune nicole852107 nicole852107 buna seara,suntem intr-un proces de iesire din indiviziune,si vreau sa stiu daca exista vreo lege care sa oblige coopropietarul sa accepte sulta ce i se cuvine ... (vezi toată discuția)