avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... POMII TAIATI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

POMII TAIATI

buna ziua. am sa prezint pa scurt o problema cel framinta pe tatal meu . tatal meu a primit in 1962 1000 mp de teren intravilan de la stat unde dupa 1989 statu la luat inapoi ramnind la dispozitia primariei..pa cei 1000 de mp tata a plantat o livada cu pruni dupa ani 1980 si dupa 89 cu acordu verbal al primarului care in momentul de fata este acelasi primar , la folosit pina in ziua de azi. tin sa precizez ca terenul nu are acces la drum si este intr-o infundatura. Un consatean are si el un teren de 1400 de mp ,vecin cu livada de pruni ,unde a luat titlu de propietate in aceasta vara ,titlu facut in 1995 care a refuzat sa-l ia in 1995 . acest vecin a luat si livada cu pruni in aceasta vara ( 25 de pruni batrini si 25 pruni tineri )unde ia taiat pa cei batrini acuma in decebbrie 2011 spunind ca el este propietar si are titlu de proprietate. Primaru si doamna de la cadastru spune ca terenul 1000mp cu livada de pruni se afla la dispozitia primariei si nu la dat la nimeni in proprietate. avind in vedere ca tata nu are nici un drept,act de proprietate pa cei 1000 mp si dupa 89 la folosit moca 20 de ani neplatind nici un fel de taxe ,i-am spus sa nu se mai gindeasca si sa renunte la fosta livada ca nu are nici un drept chiar daca acel vecin nu este serios, dar tata batrin si incapatinat se framinta tot ca de ce ia taiat prunii ca sunt plantati de el si vrea sa se duca la politie si primar, cu ce drept a taiat acel vecin prunii daca acel vecin dupa acteele primariei si spusele primarului nu este proprietar. va rog frumos un sfat pentru tatal meu .
Cel mai recent răspuns: CLEMENT PINTILIE , Consilier juridic 17:28, 27 Decembrie 2011
Avand in vedere sustinerile autorizate ale primarului,rezulta ca tatal dvs nu detine calitatea de proprietar asupra terenului,pe cale de consecinta ,chiar daca acesta va desfasura demersuri si se va adresa autoritatilor ,plangerile vor fi solutionate in defavoarea tatalui dvs
Plantand o livada de pruni pe.....pamantul primariei,oare ce drept sa invocati!
Invocati totusi legea pomiculturii nr.348/2003(republicata)!:hm::fight:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este un abuzz ? lazer_454 lazer_454 buna ziua. .tatal meu aprimit de la stat 1200 mp de teren intravilan intr-o infundatura( nu are acces la drum)si la cultivat cu cereale,obtinind productii ... (vezi toată discuția)
Eliberare teren Cristina CG. Cristina CG. Buna ziua, As dori sa stiu cum se procedeaza in urmatorul caz. Este vorba de un teren de 2000mp, capatat in urma unei retrocedari. Pana in momentul in care ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren badeaelisabeta badeaelisabeta Buna ziua! Avem un teren intravilan (2.400 mp), fara constructie - doar pomi fructiferi -, dobandit prin contract de vanzare-cumparare de la mama si matusa ... (vezi toată discuția)