Buna seara .Va rog sa-mi comunicati si mie ce alternative pot avea in legatura cu problema urmatoare : Ultimul meu contract individual de munca a incetat in anul 2005 conform art. 55 lit. b din Codul muncii . In iulie 2008 am terminat facultatea cu specializarea administratie publica .Ca sa ma pot inscrie la un concurs pentru ocuparea unui post la o autoritate sau institutie publica este necesara recomandarea de la ultimul loc de munca , dar ultimul patron nu mi-o da . Societatea la care am lucrat penultima data nu mai exista. In aceasta situatie pot sa depun la dosar o recomandare de la decanul facultatii ?
Va multumesc anticipat .
Puteti depune recomandarea de la decanul facultatii, dar este posibil sa va respinga dosarul. Mai intai intrebati la institutia respectiva daca va primeste dosarul cu aceasta recomandare.
E bine sa depuneti recomandarea sugerata de elis.
De multe ori se cer aceste recomandari, dar va asiguram ca nu intotdeauna se tine cont de ele.
Daca va cunoasteti bine, stiti daca aveti sanse sau nu.
Succes !
Din experienta mea, am constatat ca recomandarile nu sunt intotdeauna relevante.
Mi s-a intamplat ca patronul sa zica: "da-i o recomandare dar sa fie buna, sa se angajeze". Cel care da recomandarea nu are decat o raspundere morala, care nu il afecteaza prea tare. Motiv pentru care eu nu mai cer asa ceva. Perioada de proba, desi uneori e cam scurta, poate constitui perioada in care te poti convinge da calitatile salariatului (nu numai profesionale).