Buna ziua . Va rog sa ma informati si pe mine ce drepturi am sau as fi avut in legatura cu o problema aparuta in urma cu trei ani impotriva fostului patron .Mai exact este vorba despre fostul angajator (patron) care dupa o perioada de aproape un an de munca ne-a comunicat mie si colegilor ca daca vrem sa ne pastram locul de munca trebuie sa invatam cel putin doua limbi straine in maxim doua luni . In acest timp , scurt dupa parerea mea , nu am putut face acest lucru avand in vedere faptul ca lucram 24 de ore cu 48 , familie , copil , frecventam si cursurile unei facultati , proces de divort si nu aveam nici posibilitatea financiara sa fac acest lucru. Dupa examinare , la expirarea celor doua luni am fost instiintata ca trebuie sa-mi desfaca CIM . Am cerut si eu contractul de munca deoarece eu nu-l vazusem pana atunci . Mi s-a dat o copie al acestuia si am observat ca in locul salariatului semnase altcineva , mai scria ca programul de lucru a fost de 8 ore si fara sa fie consemnate macar orele de noapte dupa care am observat ca era scris ca as fi lucrat cu o luna mai putin decat am lucrat in realitate.Acum , dupa trei ani am cerut o recomandare,(deoarece nu mai lucrasem cu contract in alta parte), printr-o scrisoare recomandata , fiindu-mi necesara pentru depunerea la un dosar petru participare la un concurs in vederea ocuparii unui post la care se cere recomandare si dupa primirea scrisorii nu au vrut sa semneze confirmarea de primire si nici nu mi-au trimis raspuns in acest sens. In scurt timp dupa ce am fost eliberata din functie m-am intalnit cu un fost coleg care sesizase organele in drept sa -i solutioneze problema in cauza in legatura cu ultimul loc de munca , pentru ca trebuie sa mentionez si faptul ca faceam mai multe lucruri decat ar fi trebuit conform atributiunilor functiei fara ca sa avem studii in domeniu (contabilitate) , spunandu-mi ca a fost amenintat de catre fostul angajator sa se abtina sa-i faca necazuri deoarece n-o sa mai poata lucra niciodata in oras si va trebui sa se mute din aceasta localitate ....
Va multumesc anticipat.