avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inventar si concediere cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inventar si concediere cu probleme

Buna!Pana acum o luna eram angajata ca vanzatoare la un magazin alimentar.Spre sfarsitul lunii s-a facut inventarul si a iesit lipsa 850 de ron,a doua zi eu mi-am prezentat demisia.Eram 2 angajate si ni-i s-a spus ca acea lipsa va fi trasa din salariu,dar eu pana la data repesctiva aveam doar 200 de ron de luat(pt ca plata salariilor se facea pe 15 si 30 pe luna in curs),iar acum fostul patron insista sa ii dau diferenta de 225 ron si ca el nu a vazut nici o demisie scrisa de mine,desi in acea zi am lasat demisia la magazin.Eu nu am furat,colega zice la fel,cine o fi de vina nush,marfa lua cu factura 1 singura data pe luna in rest fara factura,doar painea o lua cu factura mereu.Ce ma sfatuiti sa fac?Nush daca imi este semnata demisiasau nu(fiind casnica momentan) pt ca nu mai tin nici o legatura cu fostii patroni nici cu fosta colega(ea a ramas angajata acolo.asta fiind un semn de intrebare pt mine)Pe ce baza ma poate acuza ca am furat,supravegherea video nefiind pe casa de marcat pt ca s-a modificat locul casei de marcat .Nu exista gestionar,noi faceam nir-uri,registru de casa,raport zilnic(apropo..nu se batea tot ce se incasa pe toata ziua..din 1500 ron se batea 400-500 de ron pe casa pt ca sa nu fie bagati ca platitor de TVA,firma fiind deschisa doar de 2 luni de zile iar noi doua fiind angajate pe 4 ore in loc de 8,tot ce era fara factura le faceam intrarea pe un carton pe care le scriam,scriam si toate platite si pierderile din zi!Imi poate incheia cartea de munca cu litera I ?Astept raspuns!Multumesc!!!:D
Cel mai recent răspuns: Acasaa , utilizator 20:59, 24 Ianuarie 2012
Verificati daca aveti contract de munca, daca sunteti inregistrata ca salariat la ITM. Poate nu aveti CIM si-atunci nu are ce sa va desfaca. Mergeti ca ITM si solicitati sa verifice situatia dumneavoastra cu privire la angajare.
Ok,o sa ma duc,dar sa va spun ceva.Contabilul firmei care se ocupa de acte mi-a eliberat o adeverinta pentru subventia de caldura,daca nu as avea contract de munca pe ce se bazeaza acea adeverinta?Astept raspuns!!!Multumesc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme mari ca angajat la o firmă: acuzat de furt, testat cu poligraful și pus să semnez un curs de formare profesională de 25.000 de euro. cum mă pot apăra? Eka.rosu Eka.rosu Buna ziua, M-am angajat la SC X SRL la data 14.05.2019 pe funcția de agent de vânzări in urma participării la un interviu cu Patronul, rezultând o ... (vezi toată discuția)
Salariu incadrare, salariu brut/net Elena3110 Elena3110 Buna ziua, am si eu o nelamurire. Tocmai am primit decizia de încetare a contractului de munca( desfiintare post), iar in Adeverința de vechime apare ... (vezi toată discuția)
Nir la facturi paypoint? gabr2015 gabr2015 buna ziua.va rog o explicatie..sun un if neplatitor de tva. am primit facturi de la paypoint pentru vanzarea de incarcari electronice si nu stiu cum sa le ... (vezi toată discuția)