avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturile copilului (alocatie, indemnizatie)?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturile copilului (alocatie, indemnizatie)?

Am rugamintea sa ma ajutati cu cateva informatii legate de drepturile copilului meu. Vreau sa stiu dupa cat timp de la nasterea copilui se pot intocmi toate actele pentru alocatie+supliment, indemnizatie, post natal, trusoul se mai acorda pe 2011? si ce acte formulare. Sotia mea a nascut pe 8DEC2011, a intrat in medical la 7 luni incepand cu 1 Octombrie. Am eliberat certificatul de nastere si am fost la primarie sa fac demersurile necesare pentru a beneficia copilul meu de drepturile care i se cuvin. Persoana care se ocupa de aceste acte la primarie are un stil lucru asa intr-un sictir si o lene de nescris si iti da cu flit imediat. (la 9:30 servea cafeaua intr-un alt birou)
Nu stiu ce trebuie sa fac mai departe deoarece sunt disperat pentru ai obtine copilului meu drepturile deoarece la primarie aceasta functionara publica care este platita din banii nostrii de la taxe si impozite nu mi le-a putut oferi spunadu-mi sa vin in Ianuarie ca intra in libere de sarbatori. Nu am mai mers pana acum la primarie sa cer diferite ajutoare Eu m-am dus acolo in disperare de cauza si de a primi informatii, nu de placere, dar in fine incerc sa nu ma enervez si sa inghit in sec.
Vreau sa ma indrumati cu sfaturi pentru a merge mai departe pentru a obtine drepturile copilului tinand cont si de situatia prezentata
Va rog sa ma ajutati!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:19, 27 Decembrie 2011
1. Daca mama copilului a fost salariata a beneficiat si beneficiaza in continuare de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

2. Dupa terminarea concediului de maternitate poate beneficia de concediu crestere copil (CCC) pana la 1 an sau 2 ani, depinde ce varianta alege.

3. Pentru a beneficia de CCC trebuie sa mearga la Primarie sa la lista cu actele necesare.

4. Pentru a intra in CCC trebuie sa faca o cerere catre angajator prin care sa solicite suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC.

5. - In acelasi timp cu indemnizatia pentru CCC va primi si alocatia de stat pentru copii in suma de 200 lei lunar pana va implini copilul 2 ani si apoi 42 lei lunar pana va implini copilul 18 ani.
- Alocatia de stat pentru copii se acorda incepand cu luna urmatoare aceleia in care s-a nascut copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copil ... concediul de maternitate ... concediul crestere copil emil19 emil19 la data de 10 februarie 2014, sotia mea, a solicitat \\"concediu de maternitate\\" la 17 februarie 2014 nascut. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal si drepturile banesti de care beneficiez dupa ce nasc AIC71 AIC71 Buna ziua. As avea 2 intrebari la care va rog sa-mi raspundeti: 1) Am inteles despre concediul prostnatal de minim 42 de zile ca este obligatoriu din punct ... (vezi toată discuția)
Termen depunere acte alocatie si indemnizatie pt cresterea copilului ozana_alexandra ozana_alexandra Buna ziua, Imi puteti spune va rog in cat timp de la data nasterii trebuie depuse actele pt alocatia copilului, respectiv pt indemnizatia de crestere si ... (vezi toată discuția)