avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copil ... concediul de maternitate ... ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copil ... concediul de maternitate ... concediul crestere copil

la data de 10 februarie 2014, sotia mea, a solicitat "concediu de maternitate" la 17 februarie 2014 nascut. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1. care este perioada de depunere a dosarului pentru obtinerea alocatiei copilului si ce contine acesta?
2. poate sotia sa "pastreze" concediul de maternitate un total de 126 de zile de la momentul solicitarii (10 februarie 2014) dupa care sa intre in concediul de crestere al copilului? Daca da ... in ce perioada trebuie depus dosarul pentru obtinerea indemnzatie pentru cresterea copilului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:58, 24 Februarie 2014
1. - Alocatia de stat pentru copii se acorda incepand cu luna urmatoare aceleia in care s-a nascut copilul asa ca puteti sa o solicitati in acelasi timp cu indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC), sunt prevazute amandoua pe cererea tip de la Primarie.
- Printre actele pentru CCC sunt si actele pentru alocatia de stat pentru copii.
- Lista cu actele necesare o luati de la Primarie.

2. Concediul pentru CCC se acorda dupa terminarea concediului de maternitate dar nu mai devreme de a 43-a zi de la nasterea copilului.

3. - Asadar sotia dvs. poate efectua toate cele 126 de zile de concediu de maternitate si apoi poate solicita CCC.
- Actele se depun la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data cu care solicitati CCC.

4. Pentru CCC face o cerere catre angajator prin care solicita suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC pana la 1 an sau 2 ani (depinde pentru ce varianta opteaza).

tudorvaleriu a scris:

1. - Alocatia de stat pentru copii se acorda incepand cu luna urmatoare aceleia in care s-a nascut copilul asa ca puteti sa o solicitati in acelasi timp cu indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC), sunt prevazute amandoua pe cererea tip de la Primarie.
- Printre actele pentru CCC sunt si actele pentru alocatia de stat pentru copii.
- Lista cu actele necesare o luati de la Primarie.

2. Concediul pentru CCC se acorda dupa terminarea concediului de maternitate dar nu mai devreme de a 43-a zi de la nasterea copilului.

3. - Asadar sotia dvs. poate efectua toate cele 126 de zile de concediu de maternitate si apoi poate solicita CCC.
- Actele se depun la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data cu care solicitati CCC.

4. Pentru CCC face o cerere catre angajator prin care solicita suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC pana la 1 an sau 2 ani (depinde pentru ce varianta opteaza).

sa inteleg ca nu se poate "cere" alocatia inainte de indemnizatia pentru CCC? in speta copilul este nascut in februarie iar concediul de maternitate se termina prin iunie (cred) dupa care urmeaza CCC.
1. Puteti sa solicitati alocatia de stat pentru copii si inainte de solicitarea indemnizatiei pentru CCC.

2. Eu ma gandeam sa nu faceti doua drumuri la Primarie pentru depunerea actelor si sa nu completati doua randuri de cereri.
Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen depunere acte alocatie si indemnizatie pt cresterea copilului ozana_alexandra ozana_alexandra Buna ziua, Imi puteti spune va rog in cat timp de la data nasterii trebuie depuse actele pt alocatia copilului, respectiv pt indemnizatia de crestere si ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului (alocatie, indemnizatie)? cos80 cos80 Am rugamintea sa ma ajutati cu cateva informatii legate de drepturile copilului meu. Vreau sa stiu dupa cat timp de la nasterea copilui se pot intocmi toate ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil tatal GabrielStefan84 GabrielStefan84 Buna ziua Sotia nascut in februarie 2014, urmand ca la sfarsitul lunii aprilie (mai exact 27 aprilie sa incheie concediul de maternitate). Incepand cu 28 ... (vezi toată discuția)