avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Copil lovit pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Copil lovit pe trecerea de pietoni

Buna seara,
As dori sa stiu si eu cum ar trebuie sa procedeze politia in cazul in care un copil este lovit pe trecerea de pietoni. Ce demersuri ar trebui sa ia si cand si cum ar trebui constituit dosarul.Mentionez ca victima are 16 ani si este in coma din momentul accidentului (pana in prezent au trecut 8 zile)
Cel mai recent răspuns: TDorina , utilizator 19:49, 27 Decembrie 2011
In primul rand imediat ce este sesizata politia, echipa de cercetare la fata locului se deplaseaza la locul accidentului. Dupa efectuarea masuratorilor, a schitei accidentului, se inttocmeste un proces verbal cu cele constatate.
Ulterior aceste acte intocmite stau la baza intocmirii dosarului d ecercetare penala.
Dosarul se contituie in aceeasi zi in care s-a produs accidentul. Instrumentarea acestuia este mai greoaie si necesita timp ( examinari medico legale, expertize, audieri, etc).
URGENT certificat de la IML cu zilele de spitalizare. in functie de numarul acestora se face incadrarea.sesizat. parchet si politie de unde s-a savarsit accidentul
Mentionez ca victima are 16 ani si este in coma din momentul accidentului (pana in prezent au trecut 8 zile)



Examinarea medico-legala se face la solicitarea organului de cercetare penala al politiei. Se va elibera de catre politie, o adresa catre medicina legala, cu care victima se va prezenta pentru examinare. Acest aspect dupa externarea din spital. Daca victima este in stare grava, organul de cercetare penala impreuna cu medicul legist se deplaseaza la spital unde face o examinare provizorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu victime ITD ITD buna ziua, va rog sa ma lamuriti in cateva chestiuni: 1. exista o limita de timp (nr. de zile) dupa accident, pana la care se poate cere certificatul ... (vezi toată discuția)
Reevaluare zile ingrijiri medicale - cml, procedura dtztz dtztz Buna ziua. In urma unui accident rutier, cu sotul la volan, victima, sotia soferului, a suferit mai multe leziuni. Dupa 4 luni, sotia a mers la IML si din ... (vezi toată discuția)
Certificat iml aurelia56 aurelia56 Sotul meu este parte vatamata in urma unui accident rutier, cum pot obtine certificat IML. Acum este in spital. (vezi toată discuția)