avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA - sediu social - deducere cheltuieli ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA - sediu social - deducere cheltuieli intretinere/curent/gaze?

Am un PFA cu sediul social in apartamentul in care locuiesc (proprietatea parintilor - contract de comodat pe o camera). Pot sa-mi deduc cheltuielile la intretinere, caldura (centrala gaz), lumina, etc? Daca da, ce procent, cum se calculeaza?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Crios339 , utilizator 08:45, 12 Noiembrie 2019
Se poate deduce 50% daca apartamentul are 2 camere, 33% daca are 3 camere.
Conditia este ca si in contractul de comodat sa fie stipulat ca Dvs. ca PFA veti suporta cheltuielile legate de intretinerea spatiului aflat in folosinta.
Pe baza carui tip de document se poate face plata catre proprietar si cum se inregistraeza acesta in contabilitate ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - calcul plata intretinere, lumina, etc. wasssu wasssu Am contract de comodat pentru un PFA si as vrea sa stiu cum calculez cat am de platit, ca pfa, pentru lumina, intretinere, gaze, etc.? In contract nu este ... (vezi toată discuția)
Obligatii si drepturi pentru contract de comodat sediu firma alexberi alexberi Ma intereseaza ce drepturi si obligatii decurg din incheierea unui contract de comodat pentru sediul firmei. Este vorba de un comodat pentru o camera din ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli pfa mastera mastera Buna ziua, As dori sa stiu cum imi pot deduce cheltuielile cu renovarea sediului PFA-ului? Ma intereseaza in special cum imi pot deduce cheltuielile cu ... (vezi toată discuția)