avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am urgent nevoie de ajutor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am urgent nevoie de ajutor

Bunica mea este venita din Bulgaria mai exact din Bazargic unde au lasat casa si au venit in Constanta in urma colonizarii impreuna cu parintii si fratii.Am depus un dosar pentru a fii despagubiti deoarece aici nu au primit nimic la schimb.In urma cu o saptamana am primit o scrisoare prin care ni se mai cer niste acte .O parte din ele le avem dar sunt doua care nu stiu ce inseamna si de unde le pot procura ca sa definitivam dosarul depus conform legii nr. 9 / 1998 si 97 / 2005
-Copia titlului de propietate eliberat in temeiul legilor 18/1991 , 169 / 1997 , 1 / 2000 pentru reconstituirea dreptului de propietate asupra terenurilor provenite de la autor
Mentionez ca ei nu au detinut decat o casa cu terenul aferent si nu au avut terenuri agricole iar actul de propietate l-au lasat acolo la bulgari.
-Certificatul de calitate de mostenitor dupa autor
Aceasta inseamna ca trebuie dezbatuta o masa succesorala intre mostenitori?
Cine ma poate ajuta in acest caz sau la cine sa ma adresez?
Certificatul de calitate de mostenitor nu presupune o dezbatere a succesiunii ci o dovada a acceptari succesiuni si a calitatii de mostenitor fata de aceasta succesiune. Trebuie sa va adresati unui birou notarial.
Daca nu vi s-a reconstituit dreptul de proprietate pentru nici un teren pe numele autoarei dv. conform legilor de retrocedare, puteti face o declaratie pe proprie raspundere ( autentificata de preferinta la notar) ca nu ati beneficiat de reconstituire si anexa la dosar. Succes!
Multumesc mult pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren colectivizare ContSters78406 ContSters78406 Am un titlu de proprietate pe numele tatalui meu decedat. Acest teren a fost colectivizat si tatal meu in anul 2003 a primit acest titlu de proprietate prin ... (vezi toată discuția)
Mostenire de la parinti paris50paris paris50paris Buna ziua va rog un sfat detin un certificat de mostenitor pt. casa de la parinti cu acest C.M se poate depune la carte funciara ptr.o informatie ptr.a ... (vezi toată discuția)
Taxa pe transfer de propietate mikeg mikeg In urma cu 2 ani am dobandit un teren prin hotarare judecatoreasca, in urma unui proces de partaj succesoral. Am demarat procedurile de carte funciara - ... (vezi toată discuția)