avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere art.65, instiintare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere art.65, instiintare

Buna ziua!
As vrea sa va intreb, mi-a fost comunicata instiintarea de concediere pe 01/10/2008, unii angajati de la RU spun ca este decizia de concediere. La ITM, prin telefon, mi-au spus ca este instiintare si ca decizia se va emite la expirarea termenului de preaviz.
Ce sa fac daca angajatorul nu-mi elibereaza decizia de concediere? Ce atac in instanta, cea ce am primit, instiintare? Exista un termen legal pentru eliberarea deciziei? In perioada preavizului de 20 zile, nu m-a mai primesc la munca. Cred ca angajatorul asteapta sa treaca termenul de 30 de zile de la emiterea instiintarii, ca sa invoace tardivitatea reclamatiei sau sa ma concedieze pentru absente nemotivate.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Cornila , Consultant resurse umane 15:37, 21 Mai 2010
In teremenul de preaviz aveti obligatia sa va prezentati la seriviciu si sa va indepliniti obligatiile ca orice salariat, altfel putind a se vi se desface contractul pentru abetere disciplinara, numai daca angajatorul nu renunta la acest termen sau nu va acorda in program de munca redus. Decizia de concediere urmeaza a se emite dupa implinirea acestui termen si poate fi contestata in 30 de zile de la comunicarea catre dv., comunicare care trebuie facuta in teremen de 5 zile prin inminare personala a deciziei pe baza de semnatura sau prin posta cu scruisoare recomandata.
Decizia va fi emisă în scris, va fi motivată în fapt şi în drept, va cuprinde durata preavizului, termenul în care sancţiunea poate fi contestată (30 zile calendaristice de la comunicare) şi instanţa competentă (tribunalul din judeţul în care salariatul îşi are domiciliul). Decizia produce efecte de la data comunicării salariatului.
Buna ziua.
Ceea ce ati primit ar trebui sa insemne preavizul pe care societatea il da salariatului in cazul concedierii care trebuie sa fie de 20 zile lucratoare.
Stipuleaza in aceasta instiintare de cand urmeaza sa fiti concediat?
Una e ce credeti dvs. si alta e ce face angajatorul.
Colegii mei v-au raspuns la intrebari. Eu as vrea sa va spun ca ar fi mai bine sa luati legatura direct cu angajatorul si asa veti avea certitudinea a ceea ce face sau vrea sa faca. Si s-ar putea sa procedeze legal si dvs. sa va faceti ganduri negre degeaba.
Buna ziua!
Nu se specifica data exacta, dar se mentioneaza, ca beneficiez de un preaviz de 20 zile lucratoare incepand cu data de 02/10/2008, dupa care urmeaza sa inceteze contractul individual de munca, in baza art.65, alin.1 din Codul Muncii.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! andu86 andu86 La inceputul lunii decembrie 2009, mi-a s-a comunicat k postul meu se va desfiinta conform statutului...din data de 3.12.2009. si k de la acea data voi fi in ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere irinarauta irinarauta Buna ziua tuturor, Va rog sa ma ajutati sa procedez corect in urmatoarea situatie. In firma desfiintez niste posturi datorita dificultatilor econonice. Fac ... (vezi toată discuția)
Pot primi indemnizatie de somaj?(1) Tinaya Tinaya Lucrez la o firma de aproape 2 ani de zile,iar in decursul zilei de ieri am avut frumoasa surpriza sa fim anuntati ca firma se va inchide din motive ... (vezi toată discuția)