avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inselaciune!?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inselaciune!?

buna ziua, as avea o nedumerire. Locuiesc intr-un bloc din Bucuresti si de curand s-a facut revizia de gaze pentru 10 ani. S-a afisat la avizier ca avem de plata o suma care mi s-a parut exagerat de mare ... aproximativ 50 de milioane. De aici am facut cercetari personale si am obtinut o oferta de pret, stampilata, de la aceiasi firma care a facut respectiva revizie de gaze. Am descoperit cu stupoare ca pretul difera. Este mai mic la firma cu aproximativ 14 ron. Deasemeni la anexa cu reparatii ulterioare exista diferente de pret. Adica administratorul impreuna cu presedintele de bloc, au umflat preturile pe factura finala desi firma prestatoare cerea preturi mult mai mici. Un simplu calcul arata o diferenta de 20 de milioane. Ce ma sfatuiti sa fac pentru inlaturarea lor din functie si raspunderea in fata legii daca este cazul si banuiesc ca da. Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:49, 28 Decembrie 2011
evident ca voi plati un avocat capabil sa ma reprezinte intr-un proces dar vroiam sa stiu niste pareri indreptatite si la obiect nu la batut campii si la adaugari din auzite, nicidecum din cele citite ! Va doresc succes la chating ! Si multumesc din inima celor care intradevar au dat un raspuns la obiect si subiect !
ionelnedelcu a scris:

cum se pot schimba presedintele si administratorul unui bloc si daca ma pot duce direct la parchet

1-Avand in vedere optica dvs si faptul ca apreciati opiniile exprimate mai mult sau mai putin intemeiate,se impune sa parcurgeti singura legea nr 230/2007 si norma acesteia de aplicare HG nr 1588/2007 ca sa va informati despre modalitatea legala de numire si schimbare din functie presedintele de asociatie
2-Tot din normele mentionate veti afla ca administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari,respectiv "schimbarea "acestuia ,legal nu se poate face decat cu respectarea clauzelor reciproc asumate in raportul juridic incheiat intre parti
3-Dvs ca si orisice cetatean roman aveti dreptul conferit de Legea Fundamentala a va adresa autoritatilor.parcurgeti procedura si veti constata ca acela care acuza detine obligatia sa si probeze in conditiile legii aspectele/faptele sesizate
Asta pentru ca ulterior reclamantul sa nu devina reclamat
4-Activitatea intr-o asociatie de proprietari este grea ,mai ales avand in vedere lipsa de transparenta,simpatiile si antipatiile intre membrii asociatiei de proprietari
Este o diferenta semnificativa intre suspiciune si existenta faptica a unor fapte dovedite cu prejudiciu material
De regula toate problemele din interiorul asociatiei de proprietari se solutioneaza intern ,prin discutii directe,concrete si decent purtate intre proprietari si reprezentantul legal al asociatiei de proprietari
Sarbatori fericite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz fima verificare gaze dansara2002 dansara2002 Buna ziua As dori sa intreb daca e legal ca o firma comerciala sa puna un afis pe casa scarii si sa anunte ca locatarii sa fie acasa la data X, intre orele y, ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile la asociatia de proprietari krazee krazee Buna ziua, In blocul in care stau intretinerea vine foarte mare (mai ales ca este pe timp de vara, si deci nu e si factura de caldura; mentionez ca blocul ... (vezi toată discuția)
Lipsa din apartament plata integrala caldura Iamyou Iamyou Buna seara! Am o mica nelamurire in privinta unui bloc privat cu centrala pe gaz. Am lipsit mai mult de 31 de zile si mi s-a comunicat ca va trebui sa ... (vezi toată discuția)