avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renta viagera imobiliare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renta viagera imobiliare

Sarbatori fericite !
Cit de sigur este un contract de renta viagera imobiliara ? Ce conditii trebuie stipulate pentru a da siguranta primirii, pe toata durata vietii, a sumelor de bani aferente ? Care sunt clauzele care stabilesc modalitatea de transfer a proprietatii, dupa deces ? Va multumesc pentru consiliere.
Cel mai recent răspuns: SVD , utilizator 11:39, 28 Decembrie 2011
nimic nu este sigur in viata mai ales in Romania!

cele mai nesigure sunt contractele cu prestatie succesiva ca cel de renta viagera.

trensferul deproprietate nu se face dupa deces ci la momentul incheirii contractului...

altfel este testament dar daca exista mostenitori rezervatari nimeni nu va dori sa accepte sa intretina pentru ca testamentul sa fie atacat de mostenitori....toti vor contract de v-c cu celauza e intretinere deoare este mai sigur.
Multumesc frumos pentru raspunsul prompt. Nu doresc sa vind, nici sa cedez proprietate inainte de deces si nu vreau sa incurc pe nimeni in procese cu potentialii mostenitori... Aveam o informatie eronata despre situatie. In Franta, nu se intra in posesia niciunei proprietati inainte de decesul credirentierului. Si se stabileste clar ce primeste acesta de la debirentier, la ce termen, pina la deces. Aceasta situatie m-a facut sa sper ca si Romania practica aceleasi obiceiuri. Multumesc din nou.
Am omis sa fac precizarea ca nu exista interes pentru niciun fel de intretinere, ajutor, supraveghere. Renta viagera o vedeam doar ca pe-o masura asiguratorie, cu recompensa pe durata vietii, daca legislatia ar permite-o in siguranta.Interesul nu vizeaza ajutorarea. Daca se poate obtine renta, sper sa fie folosita in deplina sanatate ! :D
A existat la un moment dat si-n Romania o societate, HILD, sustinuta de Merrill Lynch (cu care stim ce s-a intimplat...), care si-a desfiintat activitatea de-aici si din lipsa de solicitanti. Romanii n-au manifestat incredere la vremea aceea in acest mecanism. Au aparut oare alte organisme - banci, institutii - preocupate sa-si constituie un portofoliu din astfel de active, preluate de la persoanele fizice, cu achitarea rentei ? Multumesc pentru orice detaliu util.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de renta viagera ElNino ElNino Bine v-am gasit. Bunica mea doreste sa-mi cedeze apartamentul printr-un contract de renta viagera. Citind acest forum, am aflat ca acesta poate fi atacat ... (vezi toată discuția)
Contract rentă viageră ralexa2007 ralexa2007 Buna ziua. Exista posibilitatea sa cedez altei persoane un contract de rentă viageră? Eu sunt cel care plătește rentă și întrucât a devenit ... (vezi toată discuția)
Contract de rentă viageră nerespectat de debitrentier (nu a virat renta de 11 luni): îl pot anula în instanță din acest motiv? Alexandra Stancu Alexandra Stancu Buna ziua!Tatăl meu a făcut un contract renta viagera pe o casa cu un vecin în 09.05.2017 .în contract la punctul IV-MODALITATEA DE PLATA vecinul a scris ... (vezi toată discuția)