avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stare conflictuala la domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stare conflictuala la domiciliu

Locuiesc cu mama intr-un apartament . Acesta face parte dintr-o mostenire in devalmaseala ai caror protagonisti sunt eu , mama si sora mea, insa sora mea are alt domiciliu. De cand s-a casatorit au inceput si problemele. Sotul ei, deci cumnatul, a inceput sa aibe un comportament jignitor (caracter domestic?), la mine in casa, invitandu-se cat se poate de des si premeditand atitudini jignitoare pt a starni un conflict....: dispret, strambaturi explicite, incalcarea ostentativa a normelor de comportament minime atunci cand era pus la masa si omenit, incalcarea intimitatii , utilizarea obiectelor din casa fara acord (ii placea sa schimbe setarile tv-lui ca sa ma scoata din sarite) , inclusiv substituirea unor fotografii personale,etc. Am estimat eu cam un an de hartuire psihologica in propria casa. Eu, in perioada de cand este cu sora mea, nu am avut cu el intalniri in alte locatii decat domiciliul meu.
In ultima vreme intra in casa si nici nu ma mai saluta...Trebuie sa mentionez ca eu sunt financiar intretinatorul casei....Ca sa dispara orice situatie anormala am ales sa dispar de acasa cand se invitau, insa ultima oara n-am reusit sa-i evit (sora si cumnatul).. Am dat cu ochii de acelasi comportament si am explodat...I-am cerut sa nu mai puna mana pe telecomanda ca sa nu-mi mai strice setarile tv-lui , a refuzat, i-am spus sa iasa afara din casa, a refuzat afirmand ca nu este casa mea...Atunci am inceput sa-l dau cu forta afara din casa. Pur si simplu am tras de el si l-am impins pana l-am dat afara. El s-a opus ca sa starneasca un scandal cat mai mare. Nu l-am lovit ! La un moment dat avea in mana o furculita pe care o tinea gata sa ma loveasca...
La final sora si cumnatul au sunat la politie, dar ca sa faca circul si mai mare au chemat si SMURD-ul ! Imaginati-va un barbat de 2 metri , fost sportiv de performanta, victimizandu-se in fata altuia(a mea), barbat de doar 1.75 m.
Politia a venit, a luat cunostiinta de situatie si a plecat cum a venit, fara a lua declaratii. Cumnatul a insistat sa fiu sanctionat, insa fara efect. Eu am avut pretentia ca acesta sa nu mai puna piciorul in casa noastra si politistul i-a cerut acest lucru.
Intrebare: ma pot acuza de ceva, ma pot face vinovat de ceva, sunt pasibil in fata vreunei legi ? Pot la randul meu sa-l reclam pt hartuire psihologica/morala premeditata ? De ce anume il pot acuza ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ionel-s , utilizator 16:45, 30 Decembrie 2011
Nu-i mai permiteti accesul in casa si astfel e posibil sa va rezolvati problema.
Nu va poate acuza d enimic, dar nici dvs pe cumnat. Daca veti continua asa, veti ajunge sa platiti amenzi pt tulburarea linistii publice, atat.
Multumesc frumos pentru raspuns. Ar mai fi ceva! Ca sa nu mai puna piciorul in casa mea trebuie sa fac reclamatie la politie ? Pentru ca individul sunt sigur ca va reveni , iar simpla interdictie verbala nu va fi suficienta. Cu alte cuvinte doresc sa transez definitiv aceasta situatie. Cum procedez ?
Nu, politia nu se va baga, cumnatul nu are cum intra decat cu acordul dvs sau al mamei. Schimbati yala si nu ii mai lasati in casa.
Deocamndata, nu ii puteti interzice surorii accesul in locuinta, fiind si ea coproprietara. Iar sora, la randul ei, poate permite accesul oricui doreste.
Pentru a rezolva definitiv aceasta situatie, depuneti actiune in instanta pentru iesirea din indiviziune. Solicitati atrebuirea apartamentului catre dv cu obligarea dv la plata unei sulte catre sora si mama dv. In momentul in care veti deveni proprietar deplin, nu va mai putea nimeni intra in locuinta fara acordul dv.
Multumesc frumos pt raspuns. Dar sora are alta adresa de domiciliu, iar politistul , chemat chiar de ei la momentul scandaului, i-a pus in vedere sa nu-l mai introduca in casa pe cumnat. Si oare sunt obligat sa indur comportamentul antisocial al oricarui intrus, indiferent cat de legal este introdus la mine in casa ? Are dreptul sa ma jigneasca, sa-mi foloseasca bunurile, sa ma provoace ? Oare nu exista legislatie si pentru asa ceva ? Eu am indurat acest tratament peste un an de zile, iar cumnatul a premeditat acest tratament tot peste un an de zile...Ca este sau nu demonstrabil d.p.d.v legal, eu n-am dreptul sa scap de orice factor de risc ? Adica ceva trebuie sa ma scape si pe mine.

Alte discuții în legătură

Un sfat MihaelaMiki MihaelaMiki Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.este vb de mama care acum cativa ani,bolnava fiind a donat in favoarea surorii sale partea ei de mostenire cu ... (vezi toată discuția)
Scandal in familie bandi2 bandi2 buna. as vrea sa intreb...soara mea are un prieten,cara sta cu noi,adica eu si mama,in casa,nu are nici flotant..si mereu ma ameninta,injura,da in catel cu ... (vezi toată discuția)
Este posibil divortul pe cale administrativa sau fara partaj in cazul unui bolnav psihic? alexandru_z alexandru_z Buna seara! sora mea este bolnava psihic de peste 10 ani, a avut internari repetate la psihiatrie din anul 2008 si pana in prezent; a intentat divort de cel ... (vezi toată discuția)