avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... rezidenta in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

rezidenta in Romania

buna ziua, revin cu o problema mai veche. as vrea sa stiu cat timp, viitorul meu sot, trebuie sa stea in romania pentru obtinerea rezidentei. el este cetatean din bangladesh si vreau sa stiu daca dupa obtinerea rezidentei aici in romania, poate calatori in tara sa, fara probleme. multumesc

Cel mai recent răspuns: ContSters233922 , utilizator 14:25, 28 Decembrie 2011
Conditii pentru acordarea sederii pe termen lung

Pentru a obtine dreptul de sedere pe termen lung trebuie sa fi avut o sedere continua pe teritoriul Romaniei in ultimii 5 ani. Sederea este considerata continua atunci cand perioada de absenta de pe teritoriul Romaniei este mai mica de 6 luni consecutive si nu depaseste in total 10 luni si daca impotriva dumneavoastra nu a fost dispusa nici o masura de indepartare de pe teritoriul national.

[ link extern ]

Sotul dvs. poate calatori in Bangladesh, cu conditiile enumerate mai sus: sa nu stea mai mult de 6 luni consecutive iar pe parcursul a cinci ani sa nu lipseasca mai mult de 10 luni (in total) din Romania.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2011
Ares-3, moderator
Dupa casatorie , sotul dumneavoastra poate obtine rezidenta si permis de sedere pentru reintregirea familiei ca urmare a casatoriei cu dvs. ...

Nu are nicio legatura obtinerea rezidentei cu calatoria in tara sa natala .. acolo poate merge fara nicio problema, intrucat este cetatean al tarii sale..
multumesc frumos pentru raspunsuri si La multi ani !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de sedere adriana.deeb adriana.deeb Buna ziua, in cazul permisului de sedere obtinut in urma reintregirii familiei exista vreun articol care sa precizeze sederea in romania minim 6 luni pe an sau ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere permanent ca membru de familie a unui cetatean roman kiki_mihailescu kiki_mihailescu Buna ziua! As dori sa ma ajutat putin cu o problema cu care m-am confruntat inainte de a calatori in scop turistic in Paris, Franta. Sunt cetateana cubaneza cu ... (vezi toată discuția)
Cetatean non ue ms_0109 ms_0109 Un cetatean turc vrea sa infiinteze o companie in Ro si sa obtina permis de sedere permanenta.Cum procedeaza;acte necesare pentru infiinarea companiei ,acte ... (vezi toată discuția)