avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obligatia de mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obligatia de mama

buna ziua.exista vreo lege ce poate obliga mamele ce au divortat sa stea langa copii,nu sa-i lase cu bunicii si ele sa strabata europa in lung si in lat cautand de munca pt a intretine copiii?aceste mame nu au si ele obligatia de a munci?sau au doar dreptul de a cere in instanta mariri de pensii alimentare cum aud ca fostul sot i s-a mai marit salariul.si nu ar trebui sa stea totusi langa copii?mai ales ca sant minori...imi cer scuze ca am vb la general,eu de fapt vreau o consultatie in ce priveste cazul meu.dupa divort fosta mea sotie a lucrat doar 2-3 luni ,in schimb am fost chemat in instanta pt marire de pensie.cu banii care mi se opresc din salariu,ar putea sta langa copii.dar ea ia lasat cu bunicii si a plecat din tara.nu e prima data.vine in romania doar pt a mai face un proces.o alta pb ar fi daca un tribunal romanesc poate cere unei firme din alta tara sa mi se opreasca din salariu pensia alimentara in functie de veniturile de acolo.mai ales ca eu nu am un contract de munca indeterminat ,si nu am un venit fix.dar mi s-a fixat pt un salariu care poate nu il castig in fiecare luna.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: valentin_76 , utilizator 20:52, 29 Decembrie 2011
daca va intereaza cu adevarat situatia si mama nu se ocupa cum spuneti de ce nu promovati actiune sa li se stabileasca domiciliul la dvs..?
se stabileste procent din venituri si va poate executa.
buna ziua.ca sa pot cere in instanta acets lucru trebuie indeplinite niste conditii pe care acum nu le am.si alt punct...nu stiu daca vor fi fericiti copiii cu mine.cel mai mic avea 2 ani cand am divortat.ei s-au invatat acolo.acum merg la scoala in romania.sa inteleg ca singurul lucru ce l-as putea face e sa cer custodia copiilor?daca copiii sant mici gandesc ca mama ar trebui sa stea alaturi de ei.daca legal nu este obligata....poate moral.va multumesc.
asa caum dvs. nu puteti fi obligat sa-i luati, nici mama nu poate fi obligata sa stea cu ei...sesizati totusi autoritatea tutelara, daesi nu se va rezolva mare lucru. daca se demonstreaza ca nu are grija de copii si dvs. nu doriti sa-i luati pot fi dati in plasament...
Daca nu aveti venituri constante puteti solicita in instanta reducerea alocatiei de intretinere iar daca nu sunteti multumit de modul in care mama se ocupa de ingrijirea copiilor puteti solicita incredintarea acestora... cam asta se poate face... legi pentru a se stabili obligatii morale nu prea sunt la noi in ro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentara (si din urma?)- fara venit d12d d12d Buna ziua, Va rog sa ma ajutati. Am doi copii minori, de 10 ani, gemeni (asta inseamna mereu cheltuieli duble, la tot!), iar sotul declara ca nu are venituri ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere: care e cota corectă când părintele nerezident mai are un copil din căsătoria actuală? Dalinacristina Dalinacristina Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu o speță. Tatăl are 2 copii, unul din prima căsătorie, major, la facultate, 20 ani, si o minora din a doua căsătorie. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara 25% sau suma fixa. care este diferenta? DOLC DOLC Acum 3 ani de zile am divortat, iar in urma divortului trebuie sa platesc o suma fixa. Dupa 3 ani m-a dat in judecata pt marire. Eu nu am nici un venit in ... (vezi toată discuția)